Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Schaesberg den SV Deurne delen de punten

Een gelijkspel met gemengde gevoelens in Landgraaf na spannende en sportieve wedstrijd.

 

Jurgen Elbers moest vooraf aardig puzzelen rondom de opstelling. Ruhendry Martina had afgelopen donderdag een hamstringblessure opgelopen en Parfait Luwawa was ziek. Stefan van der Werf is nog steeds niet wedstrijdfit, nog los van de rij vaste langdurige blessures. Daarom maakte linker verdediger Mark Kuijpers zijn debuut als linkerspits en mocht Lars van Stipdonk, na een goede invalbeurt afgelopen donderdag, zijn debuut maken in de basis. Mark Louwers startte als linksback.

In de 1e helft was Deurne de betere ploeg, Mark Kuijpers liet zich voorin nadrukkelijk gelden. In de 9e minuut werkte Yuri Veeneman een vrije trap van Mark tegen de paal, kort daarna ging een vliegend schot van hem net naast en in de 21e minuut belande een vrije trap op de kruising. Daar tussenin wist Job Steeghs een corner maar net voorlangs te koppen.

Schaesberg speelde in de 16e minuut een counter slecht uit en kreeg pas in de 36e minuut de eerste echte mogelijkheid na slordig verdedigen, waar de sterk spelende spits Danny Latten wel raad mee wist 1-0 tegen de verhouding in. Deurne mocht kort daarna niet mopperen toen duwen van Job tegen diezelfde Latten door de goed leidende scheidsrechter Kezer  niet met een penalty werd bestraft.

In de 2e helft startte  Daan Geven in plaats van Lars met het doel wat meer controle op het middenveld te krijgen. In de 51e minuut een goede aanval over rechts met een prima voorzet van Maarten Vos, die door Harm van der Steen naar de verre hoek werd gekopt. Anton Loverbos kon de bal, die voorlangs ging, net niet bij de 2e paal binnenlopen. In de 62e minuut een kans voor Mark Kuijpers na een goede één-twee met Harm, maar het schot miste precisie. In de 70e minuut kwam  Stefan in het veld voor Mark Louwers en mocht Mark Kuijpers terug naar zijn vertrouwde backplaats.

Schaesberg leek te profiteren van de wisselingen met een enorme kans in de 71e minuut, Latten schoot vanaf de rand zestien snoeihard op de lat, waarna de rebound opnieuw hard werd ingeschoten, maar Joost Bukkems redde met een katachtige reflex. Daarna gleed Kuijpers uit en ontstond opnieuw een goede mogelijkheid voor Schaesberg, waarbij Job met een schitterende sliding redding bracht. Daarna nam Deurne het initiatief weer over. Voor de derde keer deze middag werd het houtwerk geraakt, nu was het Stefan, die een goed genomen vrije trap tegen de lat kopte.

Jesse Brouwers mocht nog invallen voor de geblesseerde Job, hetgeen tevens het sein was om aanvallender te gaan spelen. Hij had direct een goede actie in huis, die voor de goal net niet goed werd ingeschat. Bij een scrimmage kon Stefan de bal net niet in het doel werken en dwong Harm de keeper van Schaesberg met een kopbal tot een uiterste krachtsinspanning. De gelijkmaker, die in de lucht hing, kwam er uiteindelijk in de 89e minuut toen een goede actie op rechts van Quincy Plas door uitblinker Maarten Vos op waarde werd geschat en met een mooie volley in de verre hoek werd geschoten 1-1.

Kort daarna ontstond nog een goede kans voor Schaesberg, maar de spits faalde deze keer alleen voor Bukkems. Het laatste wapenfeit kwam in de dying seconds van de wedstrijd, Maarten kon na een afgeslagen aanval van Schaesberg op rechts opstomen, legde perfect af op de meegekomen Gregory Lammers, die de bal ineens tegendraads wilde inschieten, waar er tijd was om aan te nemen en de winnende af te drukken. Helaas voor Deurne kon de keeper met een reflex zijn hand  nog tegen de bal krijgen. Einde wedstrijd, al met al met een terechte uitslag, maar toch die laatste seconde ……, helaas !  

Opstelling Deurne: Bukkems, Plas, Veeneman, Steeghs 980'Brouwers), Louwers (70'van der Werf), Lammers, van Stipdonk (46' D. Geven), Loverbos, Vos, van der Steen, M. Kuijpers.

Via: Kees Brood