Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Sensationele derby kost Caesar haar ongeslagen status

In een wedstrijd waarbij de supporters van beide verenigingen van de ene  in de andere verbazing vielen klopte De Ster uiteindelijk verdiend Caesar met 4-5.

Aanvankelijk dicteerde De Ster in de eerste helft het gebeuren hetgeen zich na een klein half uur uitbetaalde door een doelpunt van Maarten Neuhaus 0-1. De tot op dat moment soevereine verdediging van de gasten blunderde kort na de openingstreffer tweemaal op rij. Eerst profiteerde Tim van de Geijn en enkele minuten later kwam Caesar op voorsprong door een eigen doelpunt 2-1. De Ster daarentegen liet een aantal goede mogelijkheden onbenut . Toen Tobias Tanger vlak voor rust de 3-1 liet aantekenen leek Caesar op rozen te zitten.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, De Ster dat voor rust alles voetballend probeerde op te lossen ging in navolging van  Caesar ook de lange bal hanteren. Inmiddels was Tobias Tanger geblesseerd uitgevallen en vervangen door Tom Peters. De Ster bracht de jongeling Bob Dukers in het veld die gaande de wedstrijd een belangrijke rol op het middenveld zou gaan spelen.

Maar na een uur spelen bracht Tim van der Geijn De Ster de genadeklap toe door de 4-1 aan te tekenen. Althans zo leek het. Maar de gastheren wilde niet in deze derby afgeslacht worden.  Centraal verdediger Davy Hodselmans  toog in de 66e minuut opnieuw mee na voren en kopte uit een corner de 4-2 binnen en een minuut later gaf hij het beslissende tikje voor de 4-3. De Ster was al de betere partij maar nu raakte Caesar helemaal van slag.

 De Ster rook bloed en vier minuten later was het uitblinker Giel Pierey die de  Borussia – Schalke wedstrijd imiteerde door de 4-4 in de touwen te jagen.

Caesar was de weg kwijt en De Ster voelde dat aan en bleef gevaarlijk. En het ongelofelijke gebeurde. Maarten Neuhaus boog de eerder opgelopen 4-1 achterstand om in een 4-5 overwinning.

Door: Sef Geuskens