Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Sittard maakt slechte rentree in de 2e klasse (verslag)!

De nieuwbakken 2e klasser VV Sittard deed zichzelf de das om tegen De Ster. 5 Rode kaarten, 4 voor spelers en een voor iemand in de dug-out was de trieste balans voor de bezoekers. 


Vanaf het begin dicteerde De Ster het wedstrijdgebeuren en probeerde Sittard op de counter iets te forceren. Maar na een krap halfuur nam de druk op het Sittarddoel toe. In de 25e minuut glipte Giel Pierey door de defensie maar werd onreglementair gestopt. De toegekende strafschop werd onberispelijk verzilverd door Hassan Benabdelouahab 1-0.  De Ster bleef sterker maar was onnauwkeurig in de eindpassing en omdat Sittard een goede mogelijkheid ook onbenut liet kwam de rust met 1-0. 


Na rust startte De Ster in een hoog tempo en kwam Sittard onder druk te staan. Na 4 minuten glipte Hassan Benabdelouahab door de defensie en werd vanachteren neergelegd. 2e Gele kaart en penalty betekende 2-0 via Marko Jevric. Maar veel erger was het dat bij de Sittardenaren de stoppen finaal doorsloegen met gevolg dat scheidsrechter Prick nog 2 spelers met rood van het veld stuurde. Nog even later liep na een grove charge op De Ster speler Timo Haberland een vierde speler tegen rood aan. Het hield maar niet op, ook iemand in de dug-out van VV Sittard ontving rood. 


Het was allang geen wedstrijd meer. De Ster scoorde via Thijs Nieuwland de 3-0 en geloofde het verder wel. 


Al met al een onbevredigende ouverture!

 

 

 

Via: Sef Geuskens