Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

SSS’18 trekt aan het langste eind

De wedstrijd SSS’18- Emplina was voor de neutrale toeschouwer een vermakelijke wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Beide subtoppers in de tweede klasse waren goed aan elkaar gewaagd maar het was uiteindelijk SSS’18 dat enigszins fortuinlijk aan het langst eind trok en met de drie punten aan de haal ging.

Het duurde tot de zevende minuut alvorens de eerste echte kans van de wedstrijd zich voordeed; een strakke voorzet van SSS’er Ken Wijenberg werd door de kopsterke Koen Voesten maar rakelings overkopt. Vervolgens was het sterk defensief ingestelde SSS’18 bijna machteloos en liet het bij vlagen Emplina naar hartenlust combineren zonder dat hieruit veel kansen voortkwamen. Emplina had een optisch overwicht en domineerde op het middenveld maar er moest een fout in de defensie van de geelzwarten aan te pas komen om Emplina te laten scoren. Een hoge bal werd door de centrale verdediger Stan Venhuizen verkeerd ingeschat en de behendige Thijs Engelbart wist vervolgens vrij eenvoudig de SSS-goalie Massop met een lob op maat te passeren en tekende daarmee de 0-1 aan.

Na de rust veranderde het spelbeeld; SSS’18 ging aanvallender spelen door Koen Voesten in de voorste linie te positioneren en het inbrengen van Bart Deriet in de 65e minuut bracht meer diepte en daarmee dreiging in het spel.  Er ontstonden grotere ruimtes en ondanks enkele flinke kansen verzuimde Emplina om de score verder uit te bouwen. Het was SSS’18 dat na een blunder van keeper Stupers langszij kwam; een vrije trap van Frits Lucassen werd in het strafschopgebied met het hoofd verlengd door Koen Voesten, de keeper enigszins gehinderd door Koen Verlinden verkeek zich op deze bal en daarmee was de 1-1 een feit. Emplina antwoordde met een stevig offensief maar de verdediging van SSS’18 onder aanvoering van Wout Janssen gaf geen krimp.  Rond de 80e minuut kon de sterk spelende Overloonse middenvelder Frits Lucassen Koen Voesten aanspelen die met een listige steekbal op rand 16 meter Koen van Bree kon lanceren. De koele van Bree hield het overzicht en verschalkte met een schuiver in de lange hoek de goalie van Emplina. De 2-1 stand leidde tot een vermakelijke slotfase waar beide teams nog diverse kansen kregen om te scoren; echter het was uiteindelijk SSS’18 dat de overwinning over de streep trok.

Door: Piet Beurskens