Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Stijn van Rhenen matchwinnaar voor UOW ’02 !

 

Een langdurige blessure hield hem ruim een jaar aan de kant. Sinds november werkt hij hard aan zijn come back.  Hij moest naast de normale trainingen, veel extra trainingen, veel extra werk in de sportschool en dan weer langzaam minuten maken en wedstrijdritme opdoen, maar vooral geduld opbrengen en na  elke terugslag weer opnieuw hard werken om dat te doen wat hij het liefste wil: SCOREN!

Beide teams misten duidelijk veel wedstrijdritme en door de algehele afgelasting van vorige week was er vandaag wederom een uitwedstrijd, nu bij het laag geklasseerde Leonidas-W in het Maastrichtse Wolder. Er was dan ook maar een opdracht voor UOW ’02:  3 punten pakken. Trainer Wim Zagar voorspelde al dat Leonidas  het spel door UOW ’02 zou laten maken en zelf vooral zou loeren op de counter.

Het spelbeeld was dan ook veelvuldig balbezit voor UOW ’02 met een goede mogelijkheid voor Stijn van Rhenen, die helaas zijn vizier nog niet op scherp had staan en een goed schot van Joep Weijers in het zijnet. In de 18e min was het uitgerekend Leonidas die de grootste kans noteerde, na een inschattingsfout van Joep Weijers op een lange hoge bal, maar de spits van Leonidas  die Sandro Aruvaino met een lob wou verschalken, maar helaas voor hem verdween de bal in het vangnet.

Nu volgde een rommelige fase, waar Leonidas het aluminium boven Sandro testte en moest Edwin van Els met een schouderblessure het veld verlaten en werd vervangen door Jelle Kösters. In de slotfase van de 1e helftwaren er nog goede kansen voor Stijn maar ook nu was hij weer iets te gretig en te wild in de afwerking. Ook Lars Peters moest in deze fase het veld met een blessure verlaten en Mike Cortjaens was zijn vervanger. In de blessuretijd werd Ronald Geuskens nog onterecht afgevlagd voor buitenspel, maar hij had wel de bal zo onberispelijk ingeschoten om daarmee aan te geven wat de 2e helft de bedoeling was!

Na rust maakte UOW ’02 meteen duidelijk dat we niet voor een gelijkspel naar Maastricht waren gekomen. Daniël Karsten  creëerde al direct de eerste kans toen hij als verdediger langs de zijlijn opstoomde, maar teveel gehinderd werd om doeltreffend af te werken. UOW ’02 bleef aandringen op de openingstreffer en met enkele corners en scrimmages in de doelmond lukte dat nog steeds niet.

In de 59e minuut was het Stijn van Rhenen, die de bal in het 16 meter gebied oppikte en deze keer bleef hij rustig en schoof de bal in de linker beneden hoek: 0-1

In het resterende deel van de 2e helft verzuimde UOW ’02 de wedstrijd op slot te gooien door uit een van de vele kansen te scoren. In de blessuretijd schoot Jelle Kösters nog tegen de paal en ook Joeri Pelzer kon in de rebound  niet de bal achter de keeper krijgen.

Nu bleef de eindstand van 0-1 op het scorebord staan en gingen de 3 punten terecht mee terug naar Landgraaf. UOW ’02  kan nu met vertrouwen vooruit kijken naar de Landgraafse derby tegen SVN, wetende dat in een derby altijd andere wetten gelden!

Via: Bert Wassen