Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Succesvol zaalseizoen V.V. Sittard jeugd

V.V. SITTARD speelt traditioneel met alle pupillenteams mee in de zaalcompetitie. Met 17 teams namen wij deel aan de verschillende poules waar met name veel verenigingen uit de Oostelijke Mijnstreek aan meedoen.

Alle JO7, JO8 en JO9 teams trainen vanaf december in de zaal. Zo duurt de winterstop niet te lang, maar vooral vanuit het geloof dat het zaalvoetbal veel bijdraagt aan de ontwikkeling van de jeugd. Door de harde ondergrond ontwikkelen kinderen de basisvaardigheden van het voetbal optimaal. De samenwerking met Mentor Zeqiri Futsal Academy helpt ons in de techniektrainingen voor de pupillen. www.MZFA.nl

Kampioentjes en Regiofinales
Alle 17 teams hebben het fantastisch gedaan en een groot compliment aan de trainers en leiders om ook tijdens de drukke wintermaanden klaar te staan voor de kinderen. Plezier en ontwikkeling is de insteek, maar de behaalde resultaten zijn het benoemen waard. 

Afgelopen weekend speelden de JO10-1 en de JO8-1 de regiofinales in de zaal. De JO10-1 was overtuigend kampioen geworden in een toch sterke bezette poule (Sporting Heerlen, Rkhbs, dvo, SSAC en BMR/SNC) met 5 overwinningen, 28 doelpunten voor en 1 tegen

Voor dit team was het al de vierde keer dat het deelnam aan de regiofinale. Bij de eerste keer was dit team nog volledig mini F (JO7) en speelde als JO7 mee in de regiofinale tussen alle JO8 teams. Ook dit jaar weer een prima prestatie van dit team. Helaas ging een wedstrijd verloren tegen de uiteindelijke winnaar UOW (2-1) 

De JO8-1 won ook hun poule overtuigend (winst tegen Schaesberg, Sporting Heerlen, Alfa Sport en dvo; 19 doelpunten voor en 1 tegen) en speelde zaterdag in Landgraaf voor kwalificatie voor de districtsfinale op 29 februari. De JO8-2 had in Groene Ster nipt hun meerder moeten erkennen in de poulefase en had zich net niet kunnen kwalificeren voor de regiofinales. In Landgraaf bleek het jonge Kraaien team toch wel een stuk verder dan hun leeftijdsgenootjes. Van SVM en UOW werd overtuigend gewonnen. Tegen Sporting Heerlen en Groene Ster ging het doelpunten maken lastiger, maar in de laatste minuut werd tegen Groene Ster een prachtige vrije trap tegen de touwen geschoten door Ties Schreurs.  Op naar de districtsfinale in Nederweert op 29 Februari. 

De 10-5 werd in de poule met Bekkerveld, Schaesberg, RKTSV, UOW en Groene Ster gedeeld 1e  met 12 punten uit 5 wedstrijden. Een unieke eindstand en een leuke start bij de vereniging voor een aantal nieuwe leden. 

Meiden
De meiden van de MO13 wonnen hun poule en werd daarmee voor het tweede jaar op rij kampioen in de zaal. In deze categorie worden er geen regiofinales gespeeld. Het aanbod meidenteams is te klein. In de Westelijke Mijnstreek is V.V. SITTARD de enige vereniging met meidenvoetbal voor de MO 17, MO 15 en MO13. 

Toch kampioen na rectificatie KNVB
Ook  bij JO7 teams werd er goed op los gescoord. De JO7-2 werd overtuigend 1e in de poule. De JO7-1 (in de poule met Susteren, Argo, dvo, svm en Alfa Sport) leek in eerste instantie het kampioenschap mis te lopen door een verliespartij tegen Argo.

De KNVB rectificeerde echter deze uitslag, omdat de tegenstander met te oude spelertjes in de categorie speelden.  In onze beleving zonde voor de ontwikkeling en voetbalplezier van de kinderen. Namens ook de andere vereniging moedigen we dit goed en duidelijk signaal van de KNVB leiding aan. Dit was vooraf bekend, dus hadden de JO7 trainers toch al een feestje georganiseerd en toch al deze prestatie gevierd in de kantine van V.V. SITTARD  

Klaar voor de voorjaarscompetitie. De voorjaarscompetitie begon lekker vroeg dit voetbalseizoen. De jonge Kraaien kunnen de extra voetbalbagage meenemen op het veld. 

Saame Aan'm