Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

SV Brandevoort organiseert Zilveren Helm Toernooi 2017

Na de winst van het toernooi vorig jaar neemt SV Brandevoort dit jaar de organisatie van het Zilveren Helm toernooi 2017 op zich.  

In 1945 werd door Helmondse clubs voor het eerst gestreden om de Zilveren Helm. Dit kleinood, dat als trofee fungeerde, raakte 6 jaar later zoek en daarmee verdween het evenement. Op initiatief van RKPVV werd in 1978 het toernooi heringevoerd en werd er een replica gemaakt van de Zilveren Helm. In 1985 stopte RKPVV met het jaarlijks organiseren van dit officieuze kampioenschap van Helmond. Eind jaren negentig maakte het toernooi opnieuw een comeback, nadat een Helmondse amateurvoetballer de originele Zilveren Helm bij toeval vond in café Atgier. Die revival was echter geen lang leven beschoren. Pas na enkele jaren besloot MULO in 2015 ter gelegenheid van hun honderdjarig jubileum het Zilveren Helm Toernooi nieuw leven in te blazen. In 2016 organiseerde SC Helmondia het toernooi ter ere van het honderdjarig jubileum.  

Het officieuze kampioenschap van Helmond vindt plaats op zondag 18 juni. Zes Helmondse clubs spelen in een halve competitie telkens partijen van een half uur. De winnaars hiervan strijden om de Zilveren Helm, die zal worden uitgereikt door wethouder Stienen. Daarnaast is er een prijs beschikbaar voor het meest sportieve team van het toernooi.

 

 

De loting vindt plaats op vrijdag 16 juni om 19.30 uur. We nodigen iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.