Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

SV Deurne 1 begint moeizaam aan drukke week

Het begin van deze drukke speelweek begon op Paaszondag met de thuiswedstrijd tegen FC Hoensbroek. Uit werd er met liefst 0-6 gewonnen, maar de laatdte weken heeft de nummer laatst de nodige punten weten te pakken.

Het eerste grote gevaar kwam van Deurne zijde. Vanuit de opbouw wist Gregory spits Harm te vinden. Die draaide knap weg bij de centrale verdediger en leek onderweg naar het doel van de tegenstander. Deze doortocht werd gestopt door de centrale verdediger, de scheidsrechter floot maar de overtreding bleef verder onbestraft. Helaas kwam er verder weinig gevaar uit de vrije trap. 

Na 10 minuten kwam de uitploeg vanuit het eerste gevaarlijke moment op voorsprong. Een voorzet kwam via een verdediger ongelukkig voor de voeten van Brian Vroomen, die de bal diagonaal binnen schoot. 

Deze voorsprong bleef echter niet lang op het scorebord. Yuri nam na 20 minuten spelen een vrije trap vanaf een meter of 25. Mark Louwers reageerde attent in het strafschopgebied en schoot zo de gelijkmaker binnen. Deurne had meer balbezit en Hoensbroek speelde vanuit een compacte organisatie. Vanuit een goed opbouw moment ging Anton er op links vandoor. Met een prachtige voorzet wist hij Harm te bereiken, maar zijn kopbal kreeg niet genoeg kracht mee.

Hoensbroek kon gevaar stichten vanuit de omschakeling maar ook vanuit dode spelmomenten. Zo kwamen de Limburgers na 38 minuten spelen op voorsprong. Glenn Biesmans torende boven de verdedigers uit en kopte de bal vanuit een hoekschop tegen de touwen. Deze 1-2 was tevens de eindstand. 

De tweede helft kende weinig hele grote hoogtepunten. Hoensbroek leunde achteruit, Deurne had het balbezit. Dit leidde tot enkele speldenprikjes, maar de eerste grote mogelijkheid was voor de gasten. Joost Bukkems werd teruggefloten omdat hij de bal nét buiten zijn gebied in zijn handen ving. Hij wist echter zelf knap richting te brengen. 

Na een dubbele wissel waarbij Stefan van der Werf en Jan Kuipers in het veld kwamen voor Parfait Luwawa en Daan Geven kwam er wat meer gevaar. Enkele minuten later stond ook meteen de 2-2 op het scorebord. Maarten Vos wist een ingooi van Jorgen van der Werf knap te verlengde waarna de bal bij de 2e paal binnen viel. Een zeer terechte tussenstand op dat moment.

Hierna bleef SV Deurne gevaarlijk en het ging vol enthousiasme op zoek naar de winnende treffer. Jan was 5 minuten voor tijd misschien nog wel het dichtste bij het derde doelpunt. Zijn afwerking, vanuit een voorzet van Stefan, ging echter voor langs. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer.

Na dit gelijke spel kan de selectie zich gaan richten op de beker kraker tegen Gemert aanstaande donderdag. Deze derby begint aanstaande om 20.00 uur en wordt gespeeld in Gemert.

Via: Jelle van der Steen