Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

SV Deurne buigt 0-2 achterstand om in 3-2 overwinning op Wilhelmina 08

Geheel in stijl van het weekend ( Man United, PSV ) was het vanmiddag ook sv Deurne , dat een 0-2 achterstand omboog in een 3-2 overwinning. Hoewel sv Deurne aardig begon en zelfs enkele kansen kreeg via Maarten Vos en Stefan van der Werf , was het toch Wilhelmina , dat zeker niet speelde als een degradant, dat in de 14e minuut brutaal de leiding nam via Astenaar Van Geffen : 0-1. sv Deurne zette daar aanvallend te weinig tegenover en had bovendien de pech dat in de 25e minuut een doelpunt ( terecht ) wegens buitenspel werd afgekeurd en in de 35e minuut een prima uithaal van Stefan op de paal belandde. Wilhelmina was in die zin effectiever , want de tweede of derde kans, werd na een prima voorzet op rechts , feilloos ingekopt : 0-2 ! Gelukkig brak dit niet het moreel van de thuisclub , want precies in de 45e minuut was het Stefan van der Werff die een dieptepas van Harm van der Steen op waarde schatte en uitstekend in de lange hoek binnenschoof :1-2 Deze stand gaf na rust veel motivatie voor de thuisclub, die onder aanvoering van invaller Jan Kuipers , met man en macht op zoek ging naar de gelijkmaker, vooralsnog leidde dit tot kansen in de eerste 5 minuten van Jan, Stefan en Harm , maar geen doelpunten ......

De gelijkmaker kwam er toch , precies op het uur , en  het was opnieuw Stefan van der Werf , die na een pass van Harm door het midden , de bal uitkapte en binnenschoof 2-2, een echte spitsengoal !  Na deze goal werd Stefan bedankt voor zijn diensten en vervangen door Ruhendry Martina en ging sv Deurne jagen op de inmiddels verdiende overwinning. Was het eerst nog Maarten Vos die zijn schot gekeerd zag in de korte hoek, in de 66e minuut kon aanvoerder Harm van der Steen zijn doelpunt , na aangeven van Ruhendry binnenknallen : 3-2 voor de thuisclub.

 Nu brak het moment aan om de voorsprong te verdedigen, Wilhelmina ging maximaal wisselen , maar ondanks enkele kansen bleef de verdediging van sv Deurne prima overeind, waarbij zelfs enkele counters nog tot 4-2 hadden kunnen leiden. Doelpunten bleven uit ,  dus kon de sv Deurne aanhang na negentig minuten opgelucht adem halen en de overwinning en  drie punten gaan vieren. De buit was binnen en wat een opsteker voor de derby van volgende week tegen ZSV, verder geven de 29 punten een fijn en veilig gevoel, nog twee puntjes erbij en we kunnen naar boven /derde periode kijken.

Door: Jelle van der Steen