Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

SV Meerssen – Silvolde 1 – 0

SV Meerssen wint na de overwinning bij EHC/Heuts opnieuw met 1 – 0. Het is een zwaarbevochten zege waarbij iedere speler tot het gaatje moet gaan.

De eerste schermutselingen doen zich voor het gastendoel voor. Gaandeweg is de strijd meer in evenwicht. Geoffrey Jacobs stopt in de 27e minuut een harde vrije trap en een minuut later kopt Julien Rompelberg bij een hachelijke situatie de bal in hoekschop. Een hard schot van Jordie van der Schoot wordt door doelman Marco Olthuis in de 32e minuut uit zijn doel geranseld waarna de bal voor de voeten van Julien belandt. Doch ook deze keer houdt de doelman zijn doel schoon. Nadat Geoffrey in de 33e minuut opnieuw redding brengt, stuit Richard Hannon in de 41e minuut op de tijdig uitgelopen doelman.

Pal na rust doet dit laatste zich nogmaals voor. Na 50 minuten talmt Agit Sahin iets te lang waardoor zijn uithaal via een tegenstander uiteindelijk in hoekschop eindigt. Meerssen krijgt in de 53e minuut een vrije trap toebedeeld. Het leder wordt voor de pot gegooid waarna de afgeslagen bal bij Richard Hannon belandt. Van de rand van de zestien schiet Richard de bal onhoudbaar in de kruising (1 – 0). Een pracht doelpunt dat achteraf van goud blijkt te zijn! Halverwege de 2e helft schiet Julien Rompelberg uit een vrije trap de bal van dichtbij bij de tweede paal nipt over. Na 70 minuten zet Richard Hannon van links voor op Jordie van der Schoot. De inzet van Jordie van een meter gaat echter centimeters naast het doel. Zo blijft de spanning te snijden. In de slotfase dringen de bezoekers nog aan hetgeen wel 5 hoekschoppen binnen 5 minuten oplevert. Het is nog even billen knijpen want de laatste van deze serie kopt Wout Blasman net naast het doel van Meerssen.

Meerssen stijgt een plaats en is nu 11e met 22 punten uit 19 wedstrijden, doelsaldo 20 – 29.