Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

SV Meerssen wint met 2-1 van Baronie

Meerssen neemt revanche op de nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen toen men met 1 – 0 verloor in Breda. Na 11 minuten ziet het er niet naar uit dat Meerssen de 3 punten in eigen huis houdt. Op dat moment komen de gasten na slecht uitverdedigen van de thuisclub via Moustafa Mohammad op voorsprong. Een voorzet van links van Lloyd Borgers wordt in de 23e minuut door Danny Goessens onberispelijk binnen gekopt (1 – 1).

Voor rust krijgt Baronie nog een goed kans doch Jorik Mijnhijmer schiet in de 35e minuut van 10 meter over. Na 50 minuten krijgt Meerssen de eerste hoekschop als Berk Dokmeci zijn schuiver via doelman Michel van Butselaar naast ziet gaan. Uit de 2e Meerssense hoekschop kopt Danny Goessens na ruim een uur wedstrijd net naast. Een minuut later kan Meerssen opveren als Julien Rompelberg van links vanuit een moeilijke hoek onder de lat raak schiet (2 – 1). Of het inbrengen van Jordie van der Schoot een halve minuut voor de treffer de impuls hiertoe geeft, zal altijd een vraag blijven. Julien wordt meteen matchwinner want in het vervolg van de wedstrijd houdt Meerssen stand bij de druk die Baronie uitoefent. Dit leidt tot veel hoekschoppen voor de bezoekers (na rust in totaal 11, tegen 2 voor rust!). Zelf blijft Meerssen gevaarlijk met uitvallen die met een beetje meer finesse de overwinning al lang over de streep hadden moeten trekken.

Meerssen blijft 15e (weliswaar met enkele teams in het vizier en uitzicht op een betere klassering!) met 15 punten uit 16 wedstrijden, doelsaldo 16 – 27. Zondag komt de nummer 3 Juliana’31 uit Malden op bezoek. Dit team is tot dusver goed voor 29 punten uit 16 wedstrijden, doelsaldo 43 – 24. Als Meerssen weer zo’n inzet aan de dag legt, kan men zeer zeker opnieuw voor een verrassing zorgen. In Malden bij Juliana’31 werd het destijds 3 – 3 nadat Juliana pas in blessuretijd langszij kwam.

Verleden week maakten we bekend dat SV Meerssen zich per direct heeft versterkt met DYON GIJZEN.