Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

SV Valkenswaard bestraft met punt in mindering

De tuchtcommissie van de KNVB heeft derdeklasser SV Valkenswaard bestraft met een punt in mindering en een boete van 100 euro. De sancties zijn opgelegd omdat bij SV Valkenswaard op zaterdag 27 januari in de derby tegen Dommelen de toen officieel nog geschorste Erwin Isbouts meespeelde. 

De wedstrijd eindigde in 3-3 en Isbouts maakte één van de doelpunten van Valkenswaard. Het duel hoeft niet overgespeeld te worden. Isbouts heeft vanwege zijn meespelen in de derby tegen Dommelen van de KNVB een voorwaardelijke schorsing van zes wedstrijden opgelegd gekregen.

Valkenswaard was in de veronderstelling dat Isbouts zijn schorsing van twee duels er op had zitten, nadat hij in de competitie tegen DVG en in de beker tegen Reusel Sport aan de kant was gebleven. Die laatste wedstrijd bleek echter niet mee te tellen voor de schorsing, waardoor hij tegen Dommelen niet had mogen spelen. Het bestuur van Dommelen kaartte de kwestie aan bij de KNVB, dat er vervolgens een zaak van maakte.

,,We gaan niet in beroep tegen de straf, want wij hebben zelf een fout gemaakt", vertelt voorzitter Jacques van Gerven van SV Valkenswaard. ,,De KNVB gaf ook aan dat sprake is van een gematigde straf, omdat Isbouts twee wedstrijden niet heeft meegedaan en dat meer clubs zich vergissen in de regels voor schorsingen. Voor ons kan het wel een dure straf worden in de strijd om de tweede periodetitel. Door het afgenomen punt kan Bladella ons nu inhalen in die periode."

Valkenswaard heeft nu door de straf 27 punten in plaats van 28 punten in de derde klasse D en zakt van de vierde naar de vijfde plaats. In de tweede periode heeft Valkenswaard nu vijftien punten uit zes duels, concurrent Bladella volgt met dertien punten uit vijf wedstrijden.

Via: ED