Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Terecht verlies voor DVG tegen Braakhuizen

DVG had geen moment in de thuiswedstrijd tegen Brakhuizen grip op de tegenstander. Het werd een 0-4 nederlaag waar niets op af te dingen was.

In de openingsfase had Braakhuizen, DVG meteen al in de tang, zonder tot kansen te komen. Het eerste wapenfeit van DVG diende zich aan na een mooie lange rush van Sander van de Ven die tot de achterlijn doorging. Zijn voorzet sprong over de voet van de verdediger en kwam bij Bas van Houtum terecht die 2 pogingen kreeg om de keeper te passeren. Dit lukte niet en het werd slechts een hoekschop. Braakhuizen leek getriggerd door de kans van DVG want in de eerstvolgende aanval was het meteen raak voor de goed spelende bezoekers. Invaller doelman Rens van den Akker was kansloos: 0-1. Kort daarop kon Rens met een goede redding de 0-2 voorkomen. DVG kon voorin de bal niet lang genoeg vasthouden om het middenveld te laten aansluiten en was de bal snel weer kwijt. Ook de duels om de tweede bal werden te vaak verloren. De ruststand was 0-1.

Na rust was het meer wachten op een grotere achterstand dan de gelijkmaker. In de 68e minuut kon een verre ingooi niet goed weggewerkt worden en de bal bleef in de 16m liggen totdat deze opnieuw hoog werd ingebracht en binnen gekopt: 0-2. De 0-3 was de beslissing in de wedstrijd en de rest was eigenlijk een formaliteit. DVG kreeg nog 1 klein kansje door een vrije trap van Peter Versantvoort die door Bart de Windt bijna werd binnen gelopen maar de keeper hield zijn doel schoon. In de slotfase scoorde Braakhuizen ook nog de 0-4. Al met al een terechte nederlaag van een beter voetballende tegenstander. 

Volgende week speelt DVG uit tegen de amateurs van PSV. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het trainingscomplex van de profs: de Herdgang. PSV staat 6 punten boven DVG maar heeft ook 1 wedstrijd meer gespeeld. 

DVG-2 won in Beek en Donk van Sparta ’25-3 met het kleinst mogelijke verschil: 0-1.

De DVG dames verloren thuis met ruime cijfers van de dames van Rhode. Het werd uiteindelijk 0-6. Milou Welvaarts werd verkozen tot Woman of the Match.

Foto en verslag door: Toon van Ruremonde