Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Terug in de tijd: GSV'28 promoveert via noemenswaardige nacompetitie naar 1e klasse D

In dit voetbalstille corona-tijdperk blikt GSV'28 terug op hoogtepunten uit haar clubhistorie. In deze negende aflevering: Ongelofelijke comeback in finale van de nacompetitie brengt GSV'28 in de 1e klasse D. We gaan terug naar 1998, het jaar van het WK in Frankrijk, dat op het punt van het beginnen stond. Maar eerst dit verhaal over een 2e klasser die een jongensboek compleet maakte op zondag 28 mei 1998.

Begin jaren 90 beleefde GSV'28 hoogtijdagen in dit en dit Terug in de tijd-artikel besteedden we al uitgebreid aandacht aan de kampioenschappen van 1992 en 1993. GSV'28 speelde sinds de zomer van 1993 voor het eerst in de clubhistorie op tweede klasse-niveau. Die 2e klasse leek voor de mannen van bovenop de berg ook wel het hoogst haalbare. Althans, zo werd het toch vaak in de volksmond benoemd en ook de regionale media verwoordde het destijds vaak op die manier. GSV'28, het is eigenlijk een klein wonder dat zo'n klein dorp überhaupt in de 2e klasse speelt.

Ed Smeets, Leon Vos en Ton Propst (voor Genhouter begrippen een rommelige periode als het gaat om samenwerkingen met hoofdtrainers) presteerden met hun GSV'28 goed in de 2e klasse. Drie seizoenen op rij mochten onze rood-witten meedoen in de middenmoot. In de loop van het seizoen 1995/1996 ging het goed mis bij GSV'28. De resultaten lieten te wensen over en spelersgroep en bestuur zeiden hun vertrouwen op in oefenmeester Propst uit Stein. Rob van Barneveld (nu hoofdtrainer van onze vrouwen) was clubloos en deed zijn intrede in Genhout.

LEES VERDER