Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Terug in de tijd: 'Ut Derde (H)elftal' houdt hoofd koel in zinderende titelrace

In dit voetbalstille corona-tijdperk blikt GSV'28 terug op hoogtepunten uit haar clubhistorie. In deze achtste aflevering: GSV'28 3. Dit elftal zet de kroon op drie succesvolle seizoenen in de reserve 6e klasse en pakt de titel na een bloedstollende titelrace met Wijnandia 3. De laatste 13 wedstrijden leverde de maximale score van 39 punten: 2 punten genoeg om de grote concurrent voor zich te houden.

De reserve 5e en 6e klasse, wie kent ze niet? Lekker zondagochtend voetbal. Om 10.00 uur, of soms nog vroeger. Op 'hoebelweien'. En tegen tegenstanders waar de gemiddelde Messi z'n beste tijd heeft gehad. Ook de (club)scheidsrechters doen hun best, maar kunnen soms gewoon niet beter. Al met al is het vooral samen lekker 'n potje voetballen en vooral ook accepteren als er een keertje iets minder goed gaat. En uiteraard... het hoogtepunt van de zondag: lekker gezellig een pot bier drinken in de kantine en kijken naar het 2e en 1e, live-voetbal op groot scherm of Formule 1, wielrennen of andere topsport.

De laagste klassen van het amateurvoetbal hebben nog een kenmerk dat iedere voetballer op dat niveau wel herkent: alleen de kampioen promoveert. En laat er nou bijna ieder seizoen wel één team zijn dat er met kop en schouders boven uit steekt. Dat gebeurde ons 3e elftal ook een aantal jaren. Spaubeek 3 (2015) en Haslou 5 (2016) waren twee van deze 'topteams' die dik verdiend de titel pakten. GSV'28 3 eindigde, hoe kan het ook anders, telkens op een keurige 3e plaats.

Trainer/coach Max Solberg wilde hoe dan ook een prijs pakken met 'zijn derde'. Twee derde plekken waren 'netjes', maar uiteraard geen echte prijs. Zou het seizoen 2016/2017 deze hoofdprijs dan wel brengen? Het bekertoernooi bracht deze prijs niet, want onze mannen moesten in deze 'oefencampagne' hun meerdere herkennen in LHC 5 dat alle drie de poulewedstrijden won.

Lees verder