Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Tim Blättler terug bij KVC Oranje

Ooit begon Tim Blättler met voetballenbij de bambino’s van KVC Oranje, in de wijk waar hij woonde, Bleijerheide. Nu vele jaren en na de nodige omzwervingen, keert hij er terug. Met maar één doel: (citaat) kampioen worden in de derde klasse.

Al op jonge leeftijd werd Blättler, van 4-9-1994, gescout door Roda JC. Bij de eredivisionist speelde hij in eerste instantie tussen 2001 en 2011 in de jeugd. Een eerste terugkeer naar KVC Oranje was een kort leven beschoren. Welgeteld één jaar. Daarna volgden Chevremont, EVV en nogmaals Chevremont. Met name bij Chevremont maakte hij furore. Drie keer werd hij er topscorer. Onder trainer Paul van Putten trof hij 29 keer doel, onder Maurice Verbunt vond hij maar liefst 47 keer het net. Niet voor niets wed Chevremont kampioen. Dat alles leverde een nieuwe kans bij Roda JC op. Tim Blättler viel in tijdens de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op 28 november 2015 en speelde vervolgens mee in het thuisduel tegen FC Groningen. Een echte doorbraak bleef uit en Chevremont was blij hem weer te mogen begroeten. Nu zag trainer Jan van Dijk hem tot topscorer worden gekroond. Blättler werd beloond met een transfer naar Wegberg-Beekck in Duitsland. Na drie duels echter scheurde hij zijn kruisband. Een lang herstel volgde. Eigenlijk nu pas, na bijna 2 jaar,is hij weer lichamelijk fit. In de tussentijd probeerde hij het nog bij derde divisionist Groene Ster, maar het lichamelijk ongemak stond succes daar in de weg.

Komende voetbaljaargang is Tim Blättler, neef overigens van oud Roda JC-er Pierre Blättler en zoon van voormalig KVC-er Wim Blättler, dus weer te bewonderen bij KVC Oranje. We vroegen hem wat hem heeft bewogen terug te keren naar zijn “roots”: ,,Simpel, Wat ik zo hoor, krijgen we komend seizoen een sterke ploeg, met veel jongens die ik ken, vanuit mijn voetbalverleden, maar ook van mijn tijd op school. Ik verheug me erop iedereen weer terug te zien en samen een mooie prestatie neer te zetten.” Logische vervolgvraag is dan wat de ambities zijn. Tim Blättler: ,We hebben een sterke ploeg en moeten dus bovenin meedraaien. Nee, laat ik duidelijker zijn, we moeten voor de titel gaan. Daar moeten we niet omheen draaien.”

KVC Oranje verheugt zich in ieder geval op de terugkeer van ‘een verloren zoon’ die garant lijkt te staan voor een behoorlijk aantal doelpunten.