Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Tom Vroomen (EMK) - “Er is een goede groep waarmee ik kan werken en er zit nog zeker progressie in zodat we een niveau hoger op kunnen.”

 

EMK is momenteel de trotse koploper in de Vierde klasse G. De ploeg uit Nuenen is na twaalf wedstrijden nog altijd ongeslagen. Na de degradatie van vorig jaar uit de Derde klasse, kan de zon weer gaan schijnen op Sportpark Wettenseind. Is deze kampioenskoers ook de doelstelling die aan het begin van het seizoen is bepaald of komt dit uit een onverwachtse hoek? In De Wandelgangen sprak met de oefenmeester.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

 

Ik ben woon achtend in Veldhoven met mijn vriendin Sigrid en ik heb twee kinderen, Bjorn en Jorg. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als warehouse manager bij Philips medical systems in Best.

 

Voor een wedstrijd, hoe ziet je dag er dan uit? Zijn er dan nog rituelen of speciale dingen die altijd gedaan moeten worden

 

Op een wedstrijddag doe ik niets aparts. Ik ontbijt ’s morgens en als het tweede elftal thuis moet spelen ga ik ook altijd even kijken.

 

Je bent nu sinds juli 2017 trainer bij EMK. Bij welke clubs ben je nog meer trainer geweest? 

 

Ik ben inderdaad sinds juli 2017 trainer bij EMK. Voorheen ben ik ook bij Geldrop, Terlo, Mulo, DBS, Budel, RKGSV en UNA als trainer bezig geweest.

 

In november heb je besloten om je contract te verlengen bij EMK (met de optie voor verlenging met nog één seizoen), waarom deze keuze? 

 

EMK is een leuke en gemoedelijke club. Er is een goede groep waarmee ik kan werken en er zit nog zeker progressie in zodat we een niveau hoger op kunnen.

 

Jullie zijn momenteel koploper. Is de doelstelling ook het kampioenschap, zeker na de degradatie van vorig jaar? 

 

Doelstelling was in eerste instantie weer plezier krijgen in het spelletje, want dat was vorig seizoen ver achteruitgegaan. Nu we dat hebben is de volgende uitdaging promoveren en het liefst met een kampioenschap.

 

Nog steeds ongeslagen na twaalf wedstrijden. Verklaar dat eens, wat is het geheim? 

 

Combinatie van plezier kwaliteit en ook wel wat geluk denk ik.

 

Welk tegenstander in de Vierde klasse G heeft de meeste en de minste indruk bij je achtergelaten? 

 

Meeste indruk vind ik Boskant en minste tot nu toe Essche boys. Wel hebben we nog niet tegen Wodan en Eli gespeeld, dus daarover kan ik nog niet over oordelen.

 

Welke verbeterpunten wil je nog graag zien bij je team? En wat is de kracht (sterke punten) van je ploeg? 

 

Dat ze tegen iedere tegenstander vanaf het begin volle concentratie en inzet moeten tonen. We kunnen door wat kleine wijzigen de tegenstander verrassen en toe slaan.

 

De vorige wedstrijd werd er ternauwernood, na een penalty, gewonnen met 2-3. Is dit het geluk dat de koploper dan kan afdwingen? 

 

Het was inderdaad geen beste wedstrijd vanuit onze kant, maar we hadden het voor de rust moeten afmaken. Dat je dan bij 2-2 goed weg komt en daarna een penalty krijgt (wat overigens terecht was) kan je dat geluk noemen of kwaliteit. Daar zal iedereen ook wel een andere mening over hebben. 

 

Aankomende zondag een belangrijke wedstrijd, tegen de nummer 3 WODAN. Hoe bereiden jullie je op deze wedstrijd voor, zeker met de carnaval die is geweest.

 

We hebben gelukkig de afgelopen zes weken bij Geldrop op het kunstgras mogen trainen, waardoor we ons programma hebben kunnen doen. Deze week was het inderdaad carnaval, maar dat zou niet uit mogen maken lijkt me.

 

Hoe belangrijk is de winst om het gat tussen jullie nog verder te vergroten? 

 

Zolang wij blijven winnen is het aan de andere teams om dat ook te blijven doen. Anders wordt het gat voor een paar ploegen al vlug te groot.

 

Tot slot nog, waar zien we u over 5 jaar? 

 

Nog geen idee. Indien ik nog steeds plezier heb in coachen/training geven, denk ik ergens rondom of in Veldhoven.

 

SNELLE VRAGENLIJST

 

Favoriete club Nederland 
Ajax

 

Favoriete club buitenland 
Barcelona

 

Favoriete speler (Heden/verleden) 
Schöne en Cruijf

 

Mooiste stadion 
Dortmund

 

Met welke trainer vergelijk je je zelf 
Niemand

 

Accepteert de beslissing van de scheidsrechter of wordt nog wel eens toegesproken tot kalmte 
Accepteer

 

Hoogtepunt trainerscarrière 
Meerdere kampioenschappen en bekerfinales

 

Dieptepunt trainerscarrière 
DBS

 

Door: Mervyn van Leeuwen