Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Trainer van de week: Bertran Kreekels van RPC (2H)

 


Dit jaar zet In De Wandelgangen elke week een trainer in het zonnetje die actief is in de voetbalregio Zuid II. Goede (behaalde) resultaten, een sublieme actie of een bijzonder verhaal maken iemand tot trainer van de week. In deze editie van ‘De trainer van de week’ namen we contact op met Bertran Kreekels van Tweede Klasser RPC Eindhoven.

RPC uit Eindhoven heeft altijd in de lagere klassen van het amateurvoetbal gespeeld. De in 1931 opgerichte club kwam tot en met het seizoen 2014 nooit hoger dan de Derde en de Vierde Klasse. In het seizoen 2013-2014 werd de club echter, voor het eerst in haar bestaan, kampioen in de Derde Klasse. Inmiddels wordt dit het derde seizoen van RPC in deze Tweede Klasse, waarin het twee keer is geëindigd als middenmotor.

Trainer Bertran Kreekels is trainer bij de groen-witte ploeg uit Eindhoven. Zijn start in de Tweede Klasse dit seizoen is zeker goed te noemen. Na vier gespeelde wedstrijden is RPC, met 10 punten, lijstaanvoerder in 2H. Voor ons van In De Wandelgangen reden om contact op te nemen met Bertran en hem een aantal vragen te stellen voor de rubriek ‘De trainer van de week’.


1. Wie is Bertran Kreekels?
Mijn naam is Bertran Kreekels. Ik ben 48 jaar en woon in Helmond. Ik ben getrouwd en heb 2 jongens van 14 en 17 jaar oud.

Naast werk en het gezin is er enkel nog tijd voor voetbalgerelateerde zaken, er blijft geen tijd over voor andere hobby's.

2. Wat doet u in het dagelijks leven (werk)?
Ik ben Manager Purchasing & Logistics QA / RA bij Medica Europe in Oss. Met andere woorden: ik ben verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met Inkoop, Logistiek en Kwaliteit binnen het bedrijf.

3.
Hoe is uw carrière als voetballer/trainer tot nu toe verlopen?
Als voetballer ben ik begonnen in de jeugd van Helmondia, vervolgens ben ik naar Helmond Sport gegaan en daar heb ik in 3 verschillende periodes (6 jaar) in het 1e gespeeld. Tussentijds heb ik ook nog gespeeld bij FC Wageningen, Royal Cappellen (B), KFC Turnhout (B) en KFC Tielen (B). Vervolgens heb ik nog zes jaar bij Geldrop gespeeld en afgebouwd bij Stiphout Vooruit.

Als trainer ben ik begonnen bij Bavos en vervolgens overgestapt naar NWC, Geldrop en nu dus bij RPC.

4. Waarom wilde u trainer worden?
Zelf voetballen ging uiteindelijk niet meer door allerlei fysieke ongemakken. Ik wilde toch plezier blijven beleven aan het voetbalspel. Tevens vind ik het een uitdaging om het beter te doen dan de trainers die ik zelf in het verleden heb gehad.

5.
Als wat voor trainer ziet u zichzelf? Met welke topcoach uit het hedendaagse voetbal mogen we vergelijken qua type?
Ik denk dat het niet gepast is om je te vergelijken met een topcoach als je trainer bent in het amateurvoetbal. Ik probeer in ieder geval alles uit mezelf en uit de spelersgroep te halen.

6.
Wat is het hoogtepunt in uw voetbalcarrière tot nu toe? 
Ik denk als speler het behalen van de halve finale van de beker van België tegen Anderlecht, de kwartfinale voor de KNVB beker tegen Ajax en de promotie met KFC Turnhout naar de 2e Nationale.

7.
Wat is het dieptepunt in uw voetbalcarrière tot nu toe?
Moeilijk te zeggen. Maar algemeen gezien het feit dat ik als voetballer misschien wel andere keuzes (focus werk / opleiding) gemaakt heb, waardoor er niet alles is uitgekomen wat er misschien had ingezeten.

8.
Wat is de kracht van uw ploeg tot nu toe dit seizoen?
De kracht is dat we tot nu toe heel erg weinig kansen weggeven en daarom 3x de nul hebben gehouden.

9.
Hoe bevalt het bij RPC tot nu toe? Hoe is de voorbereiding verlopen?
Bevalt goed, als het lekker draait geeft het extra veel plezier om je hobby uit te voeren. De voorbereiding was net als bij veel andere clubs niet ideaal vanwege de late vakantieperiode.

10.
RPC wordt bijna elk jaar in een andere Tweede Klasse ingedeeld, bij steeds weer andere tegenstanders, wat vindt u hiervan?
Ik heb er geen probleem mee, zolang de afstanden te doen zijn. Drie keer ver Limburg in is niet ideaal dit jaar. Natuurlijk spreekt het iedereen veel meer aan om zoveel mogelijk derby’s te spelen.

11.
Wie is de stille kracht van uw elftal?
Lastig, we hebben veel stille krachten, onderlinge coaching kan namelijk een stuk beter. Als ik er toch één moet noemen, dan Noud Ackermans, enorm belangrijk door het vuile werk wat hij opknapt.

12.
Wie is de gangmaker van uw elftal?
We hebben een hele rustige groep, er zit niet echt een gangmaker tussen. Het vult elkaar allemaal goed aan.

13.
Hoe ziet uw zondag eruit als RPC een competitiewedstrijd speelt?
Ik doe geen bijzondere dingen, ik ga eerst naar het 2e kijken als ze thuis spelen. Daarna bereid ik me met de groep voor op de wedstrijd.

14.
Wat zijn sterke punten én verbeterpunten voor RPC als vereniging zijnde?
Sterke punten zijn de toegankelijkheid van de club en de normen en waarden die hoog in het vaandel staan. De recreatieve voetballers zijn misschien nog wel belangrijker dan de selectiespelers. Het sociale karakter van de club is in alles goed merkbaar.

15.
Afgelopen jaar wist RPC in de middenmoot. Wat is jullie doelstelling voor komend seizoen?
Onze doelstelling is om elke week weer het maximale uit onszelf te halen, zowel als team en als individu.

16.
Waar staan Bertran Kreekels én RPC over vijf jaar?
Ik zou het echt niet weten, sommige dingen zijn niet te voorspellen. Dat zien we tegen die tijd wel weer.