Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Trainers van de week: Peter van Osch & Mimoun Akrom (EWC '46)

 

Dit jaar zet In De Wandelgangen elke week een trainer in het zonnetje die actief is in de voetbalregio Zuid II. Goede (behaalde) resultaten, een sublieme actie of een bijzonder verhaal maken iemand tot trainer van de week. De vijfde editie van het seizoen 2016-2017 is met de trainers van EWC’46 uit Well, Peter van Osch & Mimoun Akrom.

 

De trotse koploper na vijf speelronden in de 4e klasse F is EWC’46 uit Well. Zelfs nadat de Wellenaren afgelopen zondag niet in actie hoefden te komen vanwege het vrije weekend door het oneven aantal teams in 4F (13), wist niemand de 12 uit 4 van EWC te evenaren of te verbeteren. Na een pikstart bij de buurman en grote rivaal Montagnards uit Bergen (2-5 winst), werden achtereenvolgens DSV, Leunen en Oostrum verslagen.

 

Hoe groot kan het contrast zijn ten opzichte van een jaar geleden. Destijds werd pas in de vierde wedstrijd het eerste puntje behaald met een schamele 0-0 in eigen huis tegen VV Heijen. Nu is het allemaal anders in Well. Aan de handen van onder andere Mimoun Akrom, plaaggeest van menig verdediger in de 4e klasse, en Koen Stevens, een van de beste spelers van de competitie groeit er iets moois op sportpark ‘Onder de linden’. Nadat de Wellsche equipe zich het voorbije seizoen pas de een na laatste wedstrijd van het seizoen veilig speelde, werd er dit jaar gestart met de doelstelling om zo snel mogelijk te handhaven.

 

Maar zoals zojuist al gezegd groeit er iets moois in het Bergense kerkdorp. Onder leiding van Peter van Osch & Mimoun Akrom staat er een stabiele ploeg met veel ervaring en scorend vermogen. Waar afgelopen seizoen in 4G nog afgerekend moest worden met het koopgrage en de uiteindelijke kampioen SV Milsbeek en Brabantse teams als Excellent, HBV en Constantia, is er dit jaar bij de KNVB een indeling uitgerold met bijna alleen maar Limburgse clubs. Olympia’18 uit Boxmeer en DSV uit Sint-Anthonis zijn de enige ‘van over de maas’.

 

Voor aanvang van het seizoen werden in de voorbeschouwingen op 4F vooral Olympia’18 en Ysselsteyn als titelkandidaten genoemd. Ysselsteyn heeft inmiddels zeven verliespunten meer als EWC en Olympia’18 zelfs al negen. Natuurlijk duurt het seizoen nog even, maar dat er door de Noord-Limburgers uit Well al een mooi gaatje met de achtervolging is geslagen is een feit.

 

Komende zondag is het (tot nu toe) verassend laag geklasseerde RKOSV Achates uit Ottersum in datzelfde Ottersum de tegenstander. Op sportpark de Niersvallei wordt om 14.30 afgetrapt.

 

Trainers Peter van Osch & Mimoun Akrom.

 

 1. Wie zijn Peter van Osch en Mimoun Akrom?
  Peter: Ik ben Peter van Osch, 49 jaar oud en ik woon samen met mijn vrouw Thea en de kinderen Jelle en Anne in Well.

  Mimoun: Ik ben Mimoun Akrom, 29 jaar, geboren in Roermond en ik woon sinds mijn 19e in Venlo.

 2. Wat doen jullie in het dagelijks leven?
  Peter: Ik ben op vier basisscholen werkzaam als conciërge

  Mimoun: Ik ben fulltime met voetbal bezig. Bij EWC ben ik speler/trainer en ondersteun ik de C-jeugd. Bij Venlosche boys ben ik technisch coördinator onderbouw, mini's en trainer van de A1.

 3. Hoe is jullie carrière als voetballer/trainer tot nu toe verlopen?
  Peter: Tot mijn 25e heb ik bij SV Meerlo in het eerste gevoetbald en daarna nog 5 jaar in het eerste van Volharding. Vanaf mijn 16e ben ik verschillende jeugdteams gaan trainen en in 2002 ben ik bij SV Venray als assistent-trainer gestart met het trainen van senioren. Vervolgens ben ik als hoofdtrainer actief geweest bij EWC’46 (3 jaar), SV United (2 jaar) en Resia (4 Jaar). En nu train ik samen met Mimoun Akrom voor het derde seizoen EWC’46.

  Mimoun: Als voetballer op mijn 10e begonnen. Twee jaar gevoetbald bij EMS Roermond en vervolgens drie jaar bij SHH Herten. Toen ben ik gescout door VVV. Ik heb daar in totaal vijf jaar gespeeld, tot aan de selectie. Vervolgens ben ik vier jaar actief geweest in Duitsland, twee jaar Union Nettetal en twee jaar SC Waldniel. Dit is inmiddels al mijn 5e jaar bij EWC’46 in Well. Als trainer ben ik begonnen op mijn 16e,omdat ik voor school stage moest lopen. Dit deed ik bij het jeugdplan van VVV. Van mijn 19e tot 25ste was ik jeugdtrainer van de D en C bij VVV-Venlo. De laatste vier jaar was ik trainer van Venlosche boys A1 en bij EWC 1 ben ik nu voor het 3de jaar speler/trainer.

 4. Waarom wilden jullie trainer worden?
  Peter: Omdat ik veel geblesseerd was, moest ik noodgedwongen stoppen met voetbal, maar omdat ik toch in het voetbal actief wilde blijven heb ik er toen voor gekozen om te gaan trainen. Ik vind het nog steeds erg leuk om te doen.

  Mimoun: Ik ben er eigenlijk ingerold. Ik kreeg een kans van VVV om jeugdtrainer te worden. Dit vond ik meteen erg leuk. Nu, 11 jaar later, doe ik dit nog steeds met plezier.

 5. Als wat voor trainer zien jullie jezelf? Met welke topcoach uit het hedendaagse voetbal
  mogen we jullie vergelijken qua type?
  Peter: Ik ben een rustige trainer die probeert het team op een positieve manier te trainen/coachen.

  Mimoun: Lastig om te zeggen. Ik vind het totaal plaatje belangrijk bij voetbal. Niet alleen als je de bal hebt, maar met name als je bal verovert of als je hem verliest. De beste trainer op dit moment is met afstand Pep Guardiola. Ik probeer veel van hem te kopiëren. In het fanatiek coachen langs de kant en continu het maximale eisen, is hij een meester.

 6. Wat is het hoogtepunt in jullie voetbalcarrière tot nu toe?
  Peter: Als voetballer waren de vijf jaar bij Volharding absoluut een hoogtepunt. In de vijf jaar dat ik in het eerste van Volharding heb gespeeld werden we kampioen in de 2e klasse ( 1992-1993 ), wonnen we de district beker van Zuid-2 ( 1993-1994 ). In het seizoen 1995-1996 mochten we met Volharding deelnemen aan de Amstel-cup en in ditzelfde jaar werden we kampioen in de 1e klasse en promoveerden we naar de Hoofdklasse.

  Mimoun: Het hoogtepunt als voetballer was de dag dat ik mocht aansluiten bij het eerste van VVV. Dit was het seizoen 2006/2007. Daarnaast waren de twee promoties met EWC super om mee te maken. Hopelijk zullen er meer volgen.

 7. Wat is het dieptepunt in jullie voetbalcarrière tot nu toe?
  Peter: Mijn dieptepunt als trainer beleefde ik in het seizoen 2006 - 2007. Op zondag 29 oktober speelden we met EWC’46 uit tegen America en tijdens deze wedstrijd overleed onze grensrechter Seth Groenen. Uiteindelijk werden we dit seizoen met EWC’46 nog kampioen, maar na zo’n seizoen zie je pas hoe betrekkelijk het voetbal is.

  Mimoun: Dieptepunt voor mij was het breken van mijn arm afgelopen seizoen. Een paar dagen voordat de competitie begon, brak ik mijn bovenarm. Hierdoor heb ik bijna een jaar lang niet kunnen voetballen. Op voetbalgebied heb ik 18 jaar aan één stuk gevoetbald.

 8. Hoe ziet de samenwerking tussen jullie eruit? (trainingen, opstellingen, besprekingen etc.)
  Peter: De samenwerking tussen ons is goed, we voelen elkaar goed aan. Naast trainer is Mimoun natuurlijk ook speler en over deze rolverdeling hebben we goede afspraken gemaakt. We trainen samen de selectie op dinsdag en donderdag en op zondag doet Mimoun de wedstrijdbespreking en coach ik de wedstrijd. Onze gedachten over hoe we willen spelen en trainen met EWC’46 komen goed overeen.

 9. Wat vond en vinden jullie van de keuze van de KNVB om ten opzichte van de competitie van vorig jaar (4G) de Limburgse en de Brabantse ploegen te splitsen? Hadden jullie het liever anders gezien?
  Peter: Het is een leuke competitie met voor EWC’46 veel wedstrijden tegen ploegen, waarin we in het verleden ook gespeeld hebben én het is lekker in de buurt. Het enige nadeel is dat we met een oneven aantal in de competitie zijn ingedeeld zodat we 2x een vrij programma hebben.

 10. Wie is de stille kracht van jullie elftal?
  Mimoun: Marijn Arts. Hij loopt zeker 18km per wedstrijd. Hij speelt als controleur en ruimt alles op.

 11. Wie is de gangmaker van jullie elftal?
  Mimoun: Niels Groenen is de gangmaker langs het veld. Niels heeft een paar weken geleden zijn 300ste wedstrijd voor EWC1 gespeeld. Ze noemen hem ook wel Mister EWC.

 12. Hoe ziet jullie zondag eruit als EWC een competitiewedstrijd speelt?
  Peter: Voordat ik naar de club ga bereid ik mezelf thuis eerst voor op de wedstrijd. Daarna ga ik, als er tijd voor is, naar het 2e elftal kijken. Dan komen we tegen 13:00 uur bij elkaar en gaan we ons als team voorbereiden op de wedstrijd. Na de wedstrijd ga ik nog eventjes naar de kantine en dan zorg ik ervoor dat ik tegen 18:00 uur weer thuis ben.

  Mimoun: Zondagochtend probeer ik uit te slapen. Maar dit is voor mij meestal tussen 8 en 9 opstaan. Als het tweede thuis speelt, gaan we naar het tweede kijken. Verder probeer ik 2/3 dagen voor de wedstrijd al goed te rusten en me mentaal voor te bereiden.

 13. Wat zijn sterke punten én verbeterpunten voor EWC’46 als vereniging zijnde?
  Peter: Het sterke punt van EWC is, dat EWC een echte dorpsclub is met een prachtig sportpark. Er is een grote groep vrijwilligers die zich wekelijks inzet om de club draaiende te houden.

  Als club kun je je altijd verbeteren, op welk gebied dan ook. Binnen de club heeft dit ook zeker de aandacht.

 14. Wat is in jullie ogen de voornaamste reden van de goede competitiestart?
  Peter: We zijn als groep compleet gebleven en we hebben daardoor een goede mix van jeugd en ervaring.

  Verder is het meedoen van Mimoun als speler erg belangrijk voor ons team. Door een armbreuk heeft hij vorig jaar bijna geen wedstrijd gespeeld. Met zijn aanwezigheid en coaching tijdens de wedstrijd laat hij andere spelers ook weer beter spelen.

 15. Afgelopen jaar wist EWC zich pas een aantal wedstrijden voor het einde veilig te spelen. Wat is jullie doelstelling voor komend seizoen? Is deze doelstelling ondanks de geweldige start met 12 uit 4 nog steeds hetzelfde?
  Peter: Natuurlijk is onze start geweldig, maar het is nog veel te vroeg om daarom onze doelstelling aan te passen. De doelstelling voor het komende seizoen blijft handhaving en we willen als team stappen gaan maken.

 16. Wie zien jullie als concurrent(en) voor deze doelstelling?
  Peter: Iedereen kan een concurrent zijn. Ik denk dat er in deze competitie geen echte uitschieters zitten en iedereen van elkaar kan winnen. Je ziet aan de uitslagen dat veel ploegen in de 4e klasse F aan elkaar gewaagd zijn.

 17. Wie voorspellen jullie als kampioen, verassing en degradant in de 4e klasse F 2016/2017?
  Mimoun: Olympia Boxmeer is volgens ons de kandidaat om kampioen te worden. De verrassing van de competitie wordt Meterik en Leunen zal het volgens ons dit seizoen niet gemakkelijk gaan krijgen.

 18. Waar staan Peter van Osch, Mimoun Akrom én EWC’46 over vijf jaar?
  Peter: Ik zou het niet weten waar ik over 5 jaar sta, maar voor EWC hoop ik dat ze over 5 jaar nog steeds een stabiele 4e klasser zijn.

  Mimoun: Over 5 jaar hoop ik nog te mogen voetballen. Ik heb het enorm naar mijn zin. Het zou zomaar kunnen zijn dat ik over 5 jaar speler/trainer ben bij EWC in de 2e of 3e klasse. Daarnaast sta ik te popelen om mijn EUFA A te halen zodat ik later ook hoger dan 2e klasse mag trainen.

 

Tekst: Jeen Schiks