Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Trefzekere Danny Stoeber bezorgt RKHBS winst uit tegen sv Brunssum

In de laatste wedstrijd voor de winterstop en jaarwisseling ging de ploeg van trainer Mike Zwartjes op bezoek bij laagvlieger sv Brunssum. De thuisploeg had tot nu toe pas twee keer gewonnen en staat dan ook in de gevarenzone. Bij RKHBS was doelman Toine Diederen niet van de partij wegens een knieblessure en werd vervangen door Remco Stoeber. Bram Bemelmans was niet aanwezig vanwege vakantie.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en al na 5 minuten werd Remco Stoeber gedwongen tot een redding, waarbij hij bekwaam de bal uit de benedenhoek tikte. Hierna nam de ploeg van de Heerlerbaan het heft in handen en werd langzaam gevaarlijker, met twee ‘net niet’ acties tot gevolg. Eerst miste Danny Stoeber op een teenlengte na een vrije trap van Rens Hahnraths, en even later zag Brian Amkreutz in kansrijke positie zijn schot geblokt worden met een corner tot gevolg. Een blunder in de verdediging van de thuisploeg leek RKHBS in een zetel te helpen. Mick schoot de bal echter vrij voor de goal tegen de binnenkant van de paal. Het leer stuitte achter de doelman langs weer het veld in waardoor dit buitenkansje verloren ging. Hierna kreeg de thuisploeg weer wat meer grip op het spel maar toch kwam RKHBS op voorsprong. Na ongeveer een half uur spelen werd een overtreding gemaakt op Brian Amkreutz, waarna Danny Stoeber het leer op eiste voor de vrije trap. Met veel gevoel schoot hij vanaf circa 25 meter raak, via de binnenkant van de paal: 0-1. Niet meer dan twee minuten later verdubbelde RKHBS de voorsprong. Na een overtreding net over de middenlijn gooide Rens Hahnraths de bal hoog voor het doel, waar Mick slim was vrijgelopen en aan de 2de paal binnen knikte met het hoofd: 0-2. RKHBS leunde terug met deze comfortabele voorsprong, maar kreeg vlak voor rust een domper te verwerken. Na een lichte overtreding op links-back Jeffrey Sloote, mocht de rechtsvoor van de thuisploeg vrij voorzetten en hij vond aan de tweede paal het hoofd van Calvin Romer die de keeper van RKHBS kansloos liet: 1-2.

In de tweede helft zocht de thuisploeg natuurlijk de aanval maar kon geen echte grote kansen uitspelen. Na ongeveer 20 minuten spelen, werd een overtreding gemaakt op Mick, die heel wat te verduren had deze wedstrijd. Weer pakte Danny Stoeber de bal en weer schoot hij het leer van ongeveer 20 meter van het doel binnenkant paal binnen. Waar zijn eerste treffer laag in het doel plofte, was het nu een wonderschone treffer precies in de kruising: 1-3. Na een half uur in de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist en weer was Danny Stoeber de doelpuntenmaker. Tom Romeijn die samen met zijn broer Roel het betrouwbare centrum van de verdediging vormde, gaf de bal diep op Danny aan de linkerzijde. Deze draaide buiten de 16 meter naar binnen voorbij zijn tegenstander en schoot in de korte hoek raak: 1-4. In het laatste kwartier vielen Tomyen van Lierop en Wesley Weijgerse in voor de middenvelders Thymo Griesenbrock en Stefan Wesche die beiden al geel op zak hadden. Ook Chendo Kolker maakte nog zijn opwachting voor de goed spelende Brian Amkreutz, maar in de eindstand kwam geen verandering meer.

Ik wens bij deze alle spelers, begeleiding en lezers een mooi kerstfeest toe en een gezonde start in het nieuwe jaar!

 

Door: John Bothmer