Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Tuchtcommissie van de KNVB slaat de plank volledig mis

Het volgende bericht hebben we ontvangen van Schinveld/Arx ICT naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd tegen Rood Groen LVC '01 op 11 december 2016. 

Eindelijk, na twee maanden wachten, is er dan een uitspraak van de Tuchtcommissie van de KNVB omtrent de wedstrijd Rood Groen LVC'01 1 - Schinveld/Arx ICT 1 van 11 december 2016. 

Nog even de feiten op een rijtje.
Nog vóór de rust ontvangt een speler van Rood Groen LVC'01 zijn tweede gele kaart, dus rood.
 

Tijdens de rust krijgt de assistent-scheidsrechter van Rood Groen LVC'01 een rode kaart van de scheidsrechter wegens herhaaldelijk en opzettelijk onsportief / in strijd met de regels vlaggen. 

Halverwege de tweede helft wordt een begeleider van Rood Groen LVC'01 door de scheidsrechter uit de dug out gestuurd wegens herhaaldelijk commentaar op de leiding. 

In de 80e minuut krijgt wederom een speler van Rood Groen LVC'01 een directe rode kaart wegens natrappen. Hierop beledigt een volgende speler de scheidsrechter waarna ook deze speler een directe rode kaart krijgt. 

Hierop stormt de keeper (tevens aanvoerder en voorzitter) van Rood Groen LVC'01 uit zijn doel en sommeert het hele team om van het veld te stappen. Hieraan wordt gevolg gegeven.
Onze spelers bleven achter op het veld.

De uitstekend leidende scheidsrechter Wincken kon niet anders dan de wedstrijd voortijdig te staken bij een stand van 0-1 in het voordeel van Schinveld/Arx ICT 1 omdat Rood Groen LVC'01 1 weigerde om verder te spelen. 
Dit was ook gedurende twee maanden te lezen op de app "Voetbal.nl" van de KNVB.
 

Na herhaaldelijk aandringen van onze kant kwam de KNVB dan afgelopen vrijdag eindelijk met een bericht. De wedstrijd dient op zondag 5 maart a.s. te worden uitgespeeld. De wedstrijd wordt hervat in de 80e minuut bij een stand van 0-1 met een vrije trap voor Schinveld/Arx ICT 1 net over de middenlijn op de helft van Rood Groen LVC'01 1. Rood Groen LVC'01 1 start met 8 spelers, Schinveld/Arx ICT 1 met 11 spelers. 

Het bestuur van Schinveld/Arx ICT heeft de KNVB om opheldering gevraagd. Na veel aandringen kwam dan het bericht dat de Tuchtcommissie heeft besloten om Rood Groen LCV'01 1 vrij te spreken van het ten laste gelegde feit (schuld aan het staken van de wedstrijd). De KNVB weigert echter om Schinveld/Arx ICT inzage te verschaffen in de onderliggende documenten of een motivering van dit besluit te verstrekken aan Schinveld/Arx ICT.

Het is voor Schinveld/Arx ICT ook niet mogelijk om in beroep te gaan tegen de vrijspraak van Rood Groen LVC'01.
Dus in totaal 5 rode kaarten aan de zijde van Rood Groen LVC'01 1 (3 spelers, de assistent-scheidsrechter en een begeleider), men loopt van het veld en weigert verder te spelen en vervolgens volgt er vrijspraak. Wie het nog begrijpt mag het zeggen....
 

Het spreekt voor zich dat bestuur, spelers, staf en begeleiding van Schinveld/Arx ICT zwaar teleurgesteld is in de houding van de KNVB en ook boos is over het feit dat de KNVB weigert om inzage in de documenten of een toelichting/motivering op dit besluit te geven. Het is in onze ogen pure minachting van het belang van onze vereniging en arrogantie ten top van de KNVB. 

Onze spelers, begeleiders, staf en supporters valt niets te verwijten. Ons treft natuurlijk geen enkele blaam en wij kunnen er natuurlijk helemaal niets aan doen dat de wedstrijd gestaakt is.
Uiteindelijk zijn wij hier nu wel de dupe van: wij kunnen op zondag 5 maart a.s. voor 10 minuten voetbal terug naar Vaals rijden waarbij we in totaal 70 minuten in de auto zitten. 
Uiteraard worden de reiskosten niet vergoed door de KNVB.
 

Dit voelt natuurlijk als een heel groot onrecht. Kennelijk loont het zich dus wanneer men het niet eens is met een besluit van de scheidsrechter om dan van het veld te stappen.
Maar we staan machteloos en dat zorgt voor een boos en gefrustreerd gevoel.

Via: Schinveld/Arx ICT