Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Twaalfde ontmoeting tussen SV Venray en De Valk

De Valk gaat zondagmiddag op bezoek bij SV Venray. Voor de twaalfde keer in de historie van de Trompettercup staan beide ploegen tegenover elkaar. De balans is na de elf voorgaande duels iets in het voordeel van De Valk. De Valkenswaardenaren wonnen 6x en SV Venray 4x. Eén keer eindigde de wedstrijd gelijk. Naast alle cijfers en doelpuntenmakers blikken we nog eens terug op de hoogtepunten in de voorgaande elf duels.

Traditioneel bijna veel goals bij wedstrijden tussen SV Venray en De Valk. In de elf voorgaande duels werd liefst 47x gescoord: De Valk 27x en SV Venray 20x. Ruud van den Dungen is met 9 goals de onbetwiste topschutter geweest in alle duels samen.

De eerste keer dat SV Venray en De Valk elkaar ontmoetten in Trompettercup-verband was op 16 januari 2010 in de hoofdklasse B. De Limburgers waren na promotie in 2008 vanuit de eerste klasse alweer voor het derde seizoen op toen het hoogste amateurniveau actief. De Valk keerde in dat jaar voor het eerst sinds 1976 terug op dat niveau. De eerste ontmoeting in Venray eindigde voor De Valk, getraind door Paul van der Palen in een 2-3 overwinning. De bezoekers kwamen op een 0-3 voorsprong via Ruud van den Dungen (2x) en Roy Vissers, maar de Limburgers rechtten de rug en kwamen nog bijna langszij, mede na een rode kaart van Peter van Dooren, waardoor De Valk met tien kwam te staan. De overwinning werd echter niet meer uit handen gegeven.

Op ’t Valkennest werd het in de tweede ontmoeting 0-2 voor SV Venray. Goalgetter Freek Thoone (penalty) en Rik Linders passeerden de betreurde doelman Hugo Postuma. De Valk zou de competitie uiteindelijk -ruim achter kampioen UNA- als vijfde beëindigen, één plekje en één puntje boven SV Venray.

Lees hier meer over deze wedstrijd...

Tekst via: Trompettercup
Foto door: Jurgen van Hoof