Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Uitblinker doelman Collin van Eijk redt punt voor thuisploeg EHC Heuts!

 

Op sportpark de Dem in Hoensbroek speelden vanmiddag de nummer 3 IFC tegen de nummer 11 de thuisploeg EHC Heuts. IFC Moest winnen om de aansluiting met de top te houden en EHC Heuts mocht niet verliezen om te voorkomen dat de onderste plaatsen in zicht kwamen.

 

Het was IFC dat na het begin signaal van scheidsrechter R. Punt uit Amsterdam direct de aanval zocht. EHC kon de eerste 10-15 minuten niet meer doen dan verdedigen. Maar na 15 minuten kwam dan toch de opleving bij EHC en was het Karim Mahmoud die uit een counter alleen op doelman Davey van Pelt , IFC , afstormde maar hij wist alleen voor de doelman niet te scoren. Maar het was toch IFC dat een duidelijk veld overwicht had maar verzuimde de mooiste kansen te verzilveren. En kwam er schot of kopbal op doel van EHC dan was daar altijd doelman Roger van Eijk. Zo ook toen Perry van Eijken van IFC een bal van buiten de 16 meter in de driehoek plaatste maar het was Collin van Eijk die met een katachtige reactie de bal uit de kruising tikte. EHC kwam in de 40e minuut met een reactie van uit een corner werd de bal voorgezet de doelman en verdedigers vlogen onder de bal door maar er was geen aanvaller van EHC te bekennen. Bij de daarop volgende corner leek EHC te gaan scoren wederom werd de bal voor gegeven en in een scrimage werd de bal op doel gekopt , enkele spelers staken hun armen al in de lucht en dachten aan de voorsprong maar doelman Davey van Pelt had de bal voor de lijn gepakt. In de tegen aanval werd het toch spannend voor het doel van EHC , twee maal werd er geschoten door de IFC aanvallers vanuit de zestien meter , maar het was weer van Eijk die de stand op 0-0 hield . Ruststand 0-0

 

 

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd een aanvallend IFC die de mooiste kansen creëerden maar niet wisten te scoren.  Trainer Virgil Breetveld van IFC had het niet meer . En EHC kreeg in de 60e minuut een vrije trap op rand 16 meter  Michele Zotti maar ook doeelman  van Pelt van IFC was vandaag niet te passeren en tikte de bal uit het doel. IFC bleef aanvallen maar wisten het net niet te vinden en EHC probeerde met spaarzame counters de 3 punten in Hoensbroek te houden, maar ook zij wisten het net niet te vinden. En zo eindigde deze partij zoals die begonnen was met 0-0.

 

Verlag  : Hein Smith
Foto’s : Henk Snippe