Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

UOW ’02 heer en meester in Kerkrade (verslag)!

 

Voor de start van de competitie gaf Hoofdtrainer Wim Zagar tijdens de gezamenlijke lunch zijn jonge selectie een goede tip: voor goed te presteren moet je eerst zweten!

 

De talentvolle groep had die woorden goed ter harte genomen en na een matige en rommelige beginfase was UOW ’02 het betere team.

 

In de 10e minuut was een goed schot van Ronald Geuskens nog iets te gehaast genomen en de bal ging dan ook over het doel van FC KW.

 

Later in de wedstrijd zou Ronald laten zien dat zijn vizier vandaag wel op scherp stond!

 

De UOW ’02 verdediging o.l.v. aanvoerder Rob Schneider en de subliem spelende Dennis Scholly liet zien dat er vandaag weinig te halen was.

 

Na een goede loopactie van Dennis Systermans werd hij in 16 m gebied van FC KW goed aangespeeld en zijn assist werd door Ronald Geuskens in de 24e min prima afgewerkt: 0-1

 

Het spel van UOW ’02 werd steeds beter en het was Edwin van Els die met een goed schot uit de tweede lijn het doel miste.

 

Even later moest aan de andere kant keeper Kenny Eggen met een goede redding de ruststand van 0-1 op het scorebord houden.

 

 

 

De rustpauze had de spelers van UOW ’02 goed gedaan, want na de rust waren zij heer en meester in deze sportieve wedstrijd onder prima leiding van scheidsrechter Tissingh.

 

In de 48e min was een overtreding op Edwin van Els binnen de 16 m noodzakelijk om hem het scoren te beletten. Penalty en het was aanvoerder Rob Schneider die de penalty verzilverde: 0-2

 

Twee minuten later was het weer Ronald Geuskens, die slecht uitverdedigen bij FC KW afstrafte: 0-3

 

In de 56e min was een goede kans voor FC KW voor de aansluitingstreffer niet aan Brian Stevens besteed; de bal ging ruim over het doel van UOW ‘02

 

Enkele minuten later liet Ronald Geuskens zien hoe het wel moest; met een schitterende technische actie draaide hij zich vrij en knalde daarna onhoudbaar voor keeper Bertrand van FC KW de bal in lange hoek: 0-4

 

Het was Tom Wellens die in de laatste fase met een afstandsschot bijna Kenny Eggen verraste, maar jammer genoeg voor hem en FC KW ging de bal tegen de paal.

 

UOW ’02 bepaalde in de slotfase verder de wedstrijd maar was wat slordig in de afwerking of spelers gingen voor eigen succes. Bij deze stand natuurlijk wel begrijpelijk.

 

De start van de competitie is goed en geeft vertrouwen voor de komende pittige wedstrijden thuis tegen RVU en uit tegen Hellas.

 

Maar vandaag eerst genieten van deze mooie overwinning!

 

Door: Bert Wassen