Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

UOW ’02 ook komend seizoen 3e klasser!

Vanmiddag stond op Park ter Waerden de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen UOW ’02 tegen Langeberg op het programma. De nummer vijf Langeberg tegen de nummer 10 UOW ’02.  Langeberg speelde nergens meer voor, maar UOW ’02 had de punten nog hard nodig om de nacompetitie voor klassenbehoud te ontlopen. Voor aanvang van de wedstrijd ging het echter eerst over het veld. Op welk veld spelen we de wedstrijd? Een fikse regenbui had er namelijk voor gezorgd, dat er een aantal plassen  op het hoofdveld stonden en de belijning vrijwel was verdwenen. Om deze reden besloot scheidsrechter Linke  uit te wijken naar het kunstgrasveld. Jammer voor de toeschouwers, die graag wilden zitten en bij een nieuwe bui het risico  liepen flink nat te worden. Het bleef gelukkig tijdens de wedstrijd droog.

UOW ’02 begon in de eerste helft geconcentreerd aan de wedstrijd. Terwijl Langeberg nog zoekende was, werden de rappe UOW ’02 spitsen door het middenveld en de verdediging snel in stelling gebracht. Dat leidde al in de 8e minuut tot de 1-0 voorsprong. Sander Offermans stuurde Lars van den Elzen diep en die liet keeper Rowan Vroomen kansloos.  Ronald Geuskens miste iets later een fraaie mogelijkheid, maar in de 20e minuut reageerde de UOW ’02 topscorer alert door een strakke voorzet van Jelle Kösters simpel binnen te tikken en alsof dat al niet genoeg was, liet diezelfde Ronald Geuskens in de 25e minuut de Langeberg doelman weer kansloos door een dieptepass van Dennis Scholly hard binnen te schieten 3-0. Wat een weelde 4 kansen, 3 keer scoren. Op slag van rust scoorde Sander Offermans nog via een strafschop. Daniël Karsten werd in de 16 meter gehaakt en zo werd de ruststand 4-0.

 

Na rust probeerde Langeberg nog wat aan de score veranderen. Het was wat meer aan de bal, maar werd niet direct gevaarlijk voor het UOW ’02 doel en als dat al een keer gebeurde was er altijd nog de wederom goed keepende Sandro Aruvaino, die het doel heel graag schoon wou houden. UOW  ’02 kreeg tegen het eind van de wedstrijd ook nog een aantal scoringskansen, maar wist uiteindelijk nog maar eenmaal te scoren. Een door Dennis Sijstermans  genomen vrije schop werd door Edwin van Elst   fraai binnengekopt 5-0. In de 93e minuut floot de goed leidende scheidsrechter Linke voor de laatste maal en zo was die 5-0 ook de eindstand.

Een verdiende maar ook broodnodige overwinning voor de thuisclub, die zich nu mag gaan voorbereiden op een nieuw seizoen in de 3e klasse. Eerst zal er echter nog eentje gedronken worden op het klassenbehoud!!!!! Spelers en Begeleiders Proficiat!!!!!

Tekst: UOW ‘02