Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Vacature: Gemeente Helmond zoekt op korte termijn een Coördinator Amateurvoetbal!

 

(28 – 32 uur per week)

 

De gemeente Helmond heeft haar visie uitgewerkt op amateurvoetbal. We willen het amateurvoetbal gaan versterken zodat dit toekomstig bestendig wordt. De kern van deze visie is toewerken van acht naar zes sportparken waar voetbal wordt aangeboden en meer samenwerking tussen de verenigingen tot stand brengen. Een van de gemeentelijke beleidsdoelstellingen is “meedoen” en gezond leven. Voetbalverenigingen kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren. De gemeente wil ondersteuning bieden aan vitale voetbalverenigingen om de doelstellingen uit de visie te bereiken. Vitale verenigingen  zijn verenigingen die o.a. (financieel) gezond zijn én midden in de samenleving staan.

 

Coördinator amateurvoetbal

 

De coördinator gaat ondersteunen bij het bevorderen van de onderlinge samenwerking tussen de voetbalverenigingen. Je gaat ervoor zorgen dat de samenwerking concreet gestalte krijgt. Denk bij samenwerking op het gebied van talentontwikkeling, opleiding, veiligheid en wijkactiviteiten. Je zorgt voor verbinding tussen de verenigingen, ontwikkeling van bestuur, vrijwilligers en stuurt aan op te bepalen resultaten. Je doet dit op een hands-on-wijze binnen de verenigingen.

 

 • Je bent een onafhankelijke adviseur en projectleider op uitvoeringsthema’s.

 • Je treedt op als procesbegeleider bij de begeleiding van het proces rondom het afstoten van twee sportparken.

 • Je gaat het voorzittersoverleg versterken. Je geeft deze mede vorm, zorgt dat de speerpunten van het beleid op de agenda komen en dat deze vervolgens wordt uitgevoerd.  

 • Je adviseert en faciliteert bij thema’s zoals gezamenlijke inkoop en -aanpak en uitvoering van normen en waarden, vrijwilligersbeleid e.d.

 • Je bouwt aan en onderhoudt een regionaal en lokaal netwerk wat leidt tot het binnenhalen van nieuwe activiteiten.

 • Je bent in staat te anticiperen op ontwikkeling op het gebied van sport, wetgeving, gezondheid en bestuurlijke samenwerking.

 

De coördinator legt verantwoording af aan een stuurgroep, met daarin vertegenwoordigers van de gemeente en voetbalverenigingen.

 

De uitdaging

 

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. We focussen ons meer en meer op onze doelen en veel minder op regels en systemen. Het spreekt voor zich dat dat voor een coördinator amateurvoetbal enorme uitdagingen biedt!

 

De ideale kandidaat

 

De ideale kandidaat is iemand die weet wat er speelt binnen het (amateur)voetbal. Je hebt  ervaring als procesbegeleider / verenigingsondersteuner of projectleider binnen een vereniging, sportbedrijf, gemeente dan wel politiek/bestuurlijke context. Je hebt ervaring in resultaatgericht en integraal samenwerken binnen het verenigingsleven/binnen een overheidsinstelling. Je bent een stevige gesprekspartner, ondernemend, een netwerker en een verbinder. 

 

Voor deze functie heb je:

 

 • HBO denk- en werkniveau;

 • Je bent innovatief, ondernemend en doortastend;

 • Je bent in staat om belangen af te wegen, daarin doortastend en overtuigend op te treden;

 • Je bent communicatief vaardig (in woord en schrift);

 • Ervaring in sportbestuur is een duidelijke pré.

 

Voor jou gelden variabele werktijden dit omdat je veelal met vrijwilligers gaat samenwerken.

 

Qua persoonlijkheid zoeken we iemand met een positieve grondhouding en een dienstverlenende instelling. Daarnaast gelden uiteraard onze kernnormen voor onze gewenste cultuur die we duiden in 4 kernbegrippen

 

Mensen                          Verbinding, samenwerking, open houding, teamgericht.
Verandering                  Aanpassing aan omgeving, flexibiliteit, om kunnen gaan met tegengestelde belangen
Resultaat                       Doelgerichtheid, plannen & organiseren
(Vak)intelligentie         Nieuwsgierig, nieuwe ideeën aandragen, omgaan met complexiteit

 

Arbeidsvoorwaarden

 

De gemeente Helmond heeft een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden.

 

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring, maximaal € 3712,- bruto per maand (functieniveau 9/HR 21 projectleider V) bij een fulltime dienstverband. Het betreft in beginsel een aanstelling voor 1 jaar. Salaristabellen gemeenteambtenaren per 1 januari 2017.

 

De rechtspositieregelingen van de gemeente Helmond zijn van toepassing.

 

VOOR MEER INFORMATIE OVER DEZE VACATURE EN OM TE SOLLICITEREN, KLIK HIER.