Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Veritas bekert verder na overwinning op VV Heeswijk (verslag)!

 

De derde en laatste bekerwedstrijd in de eerste ronde werd uit gespeeld tegen Heeswijk, bij een gelijkspel zou Veritas een ronde verder zijn.

 

De wedstrijd begon meteen voluit, beide ploegen gingen voor een overwinning, al in de eerste minuut mocht Jordi Beelen een kansje noteren, maar helaas net niet.

 

Er werden menige felle duels om de bal gestreden, waarbij in de beginfase de tweede bal veelal voor Heeswijk was, maar enig gevaar voor Veritas was er niet. In de negende minuut is het Rik Heymans die de 1 – 0 scoort voor Veritas. Heeswijk lanceert veelvuldig de spits Wouter van Dijke en deze vecht dan ook menig duel uit met Sjoerd Linssen. In de 17e minuut heeft deze spits succes, na het mistasten van de Veritas verdediging kon hij ongedeerd op keeper Mike Betting afgaan en beheerst de gelijkmaker scoren 1 – 1. Het spel blijft wat op en af golven en Heeswijk probeert met diepe ballen de spitsen in stelling te brengen, Veritas daarentegen verzuimt om het eigen spel te spelen, dat heet via de combinatie het doel te vinden. Op slag van rust dan toch nog een treffer voor Veritas, Jordi Beelen scoort uit een voorzet van links na een kort genomen hoekschop de 1 – 2.

 

Na de rust probeert het fysiek sterke Heeswijk het tij nog te keren, maar Veritas blijft rustig. Aan beide zijden zijn er nog kansen te noteren, waarbij Veritas wel de grootste heeft, Folkert van Gansewinkel mist in de 55e minuut een uitgelezen kans op de 1 – 3. Ook aan de ander kant heeft keeper Mike Betting de handen vol. In de 71e minuut maakt Jordi Beelen aan alle illusies van Heeswijk een einde, hij scoort beheerst de 1 – 3. De wedstrijd hobbelt naar het einde toe, Heeswijk probeert nog wel aan te dringen maar Veritas houdt het hoofd koel en na enkele minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Heuts uit Echt voor het einde van de wedstrijd. Veritas heeft het doel bereikt, een ronde verder komen in de beker.

 

Komende zondag 24 september opening van het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen SHH.

 

Via: Website Veritas