Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Verslag RVU 1 - Weltania 1: 1-3

RVU was 25 minuten lang heer en meester, drukte de nummer vier ver terug, schiep zich kansen maar het ontbreken van kwaliteit en scherpte in de aanvalslinie en geluk waren er aan te wijten dat de thuisclub na die openingsfase niet met een duidelijke 2-0 leidde.

De daaropvolgende 3 minuten zorgden ervoor dat de wedstrijd volledig op zijn kop werd gezet.

Eerst liet onze goalie een ongevaarlijke bal los waarna Roel Brouwers makkelijk de 0-1 kon binnen tikken. Vrijwel onmiddellijk na de aftrap stond een verdedigende “glijpartij” aan de basis van een terechte Heerlense penalty, 2-0. Werkelijk ongelooflijk na het zien van de eerste 25 minuten.

Het zwaar gehavende RVU (Patrick van Holten, Dwayne Dolmans, Muran Mortiaux en Sidney Sour ontbraken) herstelde zich vervolgens snel van de klap en ging onverdroten voort op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er verdiend in de 43e minuut toen aanvoerder Joel Mayala de bal binnen kopte. Rust: 2-1.

Iedereen was ervan overtuigd dat RVU tegen dit team minimaal een gelijkspel kon en moest gaan halen. RVU was in de beginfase van de tweede helft iets beter dan haar opponent dat nu echter aanvallend dreigender speelde dan voor de rust.

Even na een uur spel kregen ook de gastheren een terechte strafschop vanwege een handsbal. Hetgeen de ommekeer in positieve zin had moeten brengen, werd een deceptie. Youri Poper schoot de bal te zacht en onnauwkeurig in waarna de Heerlense goalie de held van de wedstrijd werd en zijn ploeg op de been hield.

In het laatste deel van de wedstrijd toonde RVU weliswaar haar goede wil om de bakens te verzetten maar men kwam deze mentale opdoffer niet meer te boven. Weltania kreeg kansen op de 1-3 maar RVU had ook pech dat de bal voor de tweede keer op de lat belandde. In de slotfase bleek ook dat sommigen (deels door eerdere blessures) conditioneel afhaakten maar ook dat RVU momenteel te veel “echte” verdedigers ontbeert. In de 80e minuut sprong de aanleiding tot de derde treffer van de Oranjehemden in het oog. Spitsspeler van Velzen, weliswaar fysiek sterk maar niet snel, mocht een uittrap van zijn goalie 10 meter over de middenlijn zo maar uit de lucht aannemen zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd. Vervolgens dribbelde hij ongestoord 25 meters tussen drie RVU-verdedigers in de richting van het Rothems strafschopgebied alwaar hij uiteindelijk de trekker definitief overhaalde, 1-3. Meedogenloos verdedigen is een belangrijk leerfacet dat sommige jongeren snel onder de knie moet krijgen!

 

Via: RVU