Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Verslag Sv Geuldal – Zwart-Wit ’19!

In de derde wedstrijd van dit seizoen stond er wederom een derby op het programma. Vandaag mocht men op bezoek in Wijlre, om het op te nemen tegen Geuldal, een ploeg die vorig seizoen in 4A uitkwam en de eerste twee wedstrijden nog geen punten had kunnen pakken. Voor Zwart-Wit was het zaak om de eerste overwinning te boeken en de aansluiting te behouden.

Het weer en dus ook het veld waren niet al te best. Na de aftrap golfde de wedstrijd enigszins o...p en neer. De eerste grote kans was voor Ivo die per toeval volledig vrij voor de keeper kwam, en veel te snel op doel schoot, daar waar hij meer tijd had kunnen nemen. Even later kwam Rick, vandaag op het middenveld spelend, in botsing met de doelman van Geuldal. Dat betekende einde wedstrijd voor hem, hij werd vervangen door Mathy. Geuldal werd iets dreigender, was feller en met een bekeken schot raakt hun spits de lat. Enkele minuten voor rust viel de bal vanuit een corner voor de voeten van de spelbepaler van Geuldal, en die schoot de bal onhoudbaar in de linker kruising: 1-0. Daarvoor hadden zowel Swen als Pieter nog de kans gekregen om ook te scoren, maar dat leverde niks op.

Na rust was het duidelijk dat er meer daadkracht nodig was om geen puntverlies te lijden. Maar dat voornemen werd al gauw moeilijk waar te maken, nadat Jan-Willem al binnen 5 minuten een rode kaart kreeg getoond. Met een sliding probeerde hij de bal terug te veroveren, maar omdat die van achter werd ingezet beoordeelde de scheidsrechter dit als een directe rode kaart. Zwart-Wit leek in de problemen te komen, maar bleef overeind doordat Rick een tweetal goede reddingen verrichte. Men kwam terug in de wedstrijd nadat een verdediger van Geuldal zijn tweede gele kaart pakte en beide ploegen dus met 10 man kwamen te staan. Jim schoof mee op naar voren en dat zorgde voor dreiging. Hij werd tien minuten voor het einde gevloerd binnen het strafschopgebied. De ingevallen Philip nam zijn verantwoordelijkheid en benutte de strafschop: 1-1. Daarna had Zwart-Wit de overwinning naar zich toe moeten trekken. In de slotfase kreeg de ploeg namelijk nog een handvol grote kansen. Jim tot tweemaal toe met een kopbal en een schot, Mathy met een schot en Stefan in de dying seconds met een schot dat te weinig kracht had zodat de doelman nog kon ingrijpen. Uiteindelijk had er dus meer in gezeten, maar zag het er enige tijd ook uit dat Zwart-Wit vandaag geen punten ging halen. Een wedstrijd met gemengde gevoelens dus. Komende week volgt er wederom een derby en komt Rood-Groen uit Vaals op bezoek in Eys.

Verslag verkregen via: Zwart Wit '19