Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Verslag van de Heerlense derby FC Hoensbroek – RKSV Bekkerveld!

 

Na de hoofdklasse zijn vandaag zondag 24 september 2017 alle overige competitie , 2017-2018 , wedstrijden begonnen. Onze wedstrijd van de week is een echte Heerlense derby in de 1e klas D.

 

FC Hoensbroek - RKSV Bekkerveld: 1 - 1

 

Op deze zonovergoten zondagmiddag op het prachtige complex , Overbroek , van FC Hoensbroek  vond deze derby plaats. Iedereen was klaar voor de start van competitie 2017-2018. Beiden trainers Roger Andrè  van FC Hoensbroek en Cooky Voorn van RKSV Bekkerveld hadden bij in de wandelgangen hun voorbeschouwing gegeven . Het beloofde een boeiend wedstrijd te worden tussen nieuwkomer FC Hoensbroek en de gevestigde orde RKSV Bekkerveld een van de kanshebbers voor het kampioenschap.

 

Om precies 14.30 uur klonk het fluitsignaal van scheidsrechter Pieste Kox  en de competitie 2017-2018  was begonnen.

 

Het eerste half uur van de wedstrijd was het van beide kanten aftasten zonder dat men gevaarlijk werd voor een van de doelen. Bekkerveld liet verzorgd voetbal zien maar FC Hoensbroek was een hecht collectief die weinig kansen toe lieten. En was FC Hoensbroek in bal bezit dan werd direct de aanval gezocht vaak via de lange bal. En zo ontspon er zich een leuke wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Toch was het nieuwkomer FC Hoensbroek dat in 41e minuut wist te scoren. Christaan Meurders veroverde de bal en met een subtiele paas stuurde hij Robert Velraeds de 16 meter van Bekkerveld in en met een grandioos doelpunt bracht hij FC Hoensbroek op voorsprong. Ruststand  1-0.

 

Na rust schakelde Bekkerveld een tandje bij , met verzorgd voetbal werd het doel van FC Hoensbroek gezocht. Met name langs de linkerkant was Thommie Vluggen een echte plaag . Maar de verdediging van FC Hoensbroek stond als een huis. Toch was het een kwestie van tijd voordat Bekkerveld de gelijkmaker zou scoren. En dat was ook zo , in de 69e minuut was het Demsey Dowson die van uit een scrimage voor het doel van FC Hoensbroek de gelijkmaker in het doel werkte. 1-1. En Bekkerveld bleef de aanval zoeken maar wist het doel niet meer te vinden, zelfs niet tegen 10 man van FC Hoensbroek want Elko Doven van FC Hoensbroek kreeg in de 82e minuut nog de rode kaart van scheidsrechter Pieter Kox. Maar de 10 man van FC Hoensbroek hielden knap stand.

 

Conclusie : Bekkerveld speelde het betere voetbal maar vergat te scoren en op het einde was nieuwkomer HC Hoensbroek de morele winnaar !

 

Door: Hein Smith