Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Verslag Zwart-Wit ’19 – RKTSV!

Alle ingrediënten voor een herfstachtige voetbalmiddag: wind, kou en een zeer zwaar te bespelen veld. Dat was het decor van sportpark Hanzon waar het eerste elftal RKTSV uit Terwinselen vandaag ontving. RKTSV had tot dusverre één overwinning geboekt en zou dus gebrand zijn uit de gevarenzone te ontkomen. Zwart-Wit daarentegen moest proberen de lijn van de goede overwinning vorige week voort te zetten. Eén wijziging in vergelijking met vorige week. De jarige Dylan verving de licht geblesseerde Roel.

Zwart-Wit begon niet goed aan de wedstrijd. RKTSV was een stuk feller in de duels en zette flink druk, terwijl de Eysenaren nog niet helemaal wakker leken te zijn. De bezoekers kwamen dan ook al vrij vroeg verdiend op voorsprong, toen hun spits de bal na een voorzet goed binnenkopte. Na die treffer leek men enigszins wakker te zijn geschud. Een kwartier later werd Niek in het strafschopgebied gevloerd, en terwijl Pieter wist te scoren, had de scheidsrechter al naar de stip gewezen. Niek ging zelf achter de bal staan en wist te scoren: 1-1. Daarna volgde een rommelige fase, maar het was toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Jan Willem was attent toen een van de RKTSV verdedigers de bal niet goed breed speelde. Hij onderschepte de pass, sprintte richting doelman en door hem te omspelen en binnen te schieten schoot hij de ploeg op voorsprong. Dylan scoorde ook nog, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel, waardoor er met 2-1 de rust in werd gegaan.

 

Na rust bleek al snel dat RKTSV het spel van de eerste helft niet kon voortzetten. Zwart-Wit kreeg ontzettend veel ruimte en kwam niet meer echt in de problemen. Een doelpunt zou een overwinning definitief over de streep trekken. Daar zorgde Pieter voor. Jan-Willem behield na een prima actie goed het overzicht en vond de geheel vrijstaande Pieter, die de bal binnenschoot. Vrijwel direct daarna kreeg RKTSV nog een grote kans om de aansluiting weer te vinden, maar doelman Rick zorgde ervoor dat dit niet tot een doelpunt leidde. Daarna kreeg Zwart-Wit vrij spel. Met name Pieter kwam meer dan eens in kansrijke positie, maar wist deze niet te verzilveren. Het was Dylan die profiteerde van een pass van invaller Swen. Dylan zette goed door en gleed de vierde treffer van de middag binnen. Ook Ivo kon als aanvaller niet achter blijven en wist het net nog te vinden. Vanaf rand zestien schoot hij de bal strak binnen. Het slotakkoord was voor Philip, die een tweede toegekende strafschop benutte. Daarmee werd de eindstand op 6-1 bepaald. Wederom een prima overwinning waarin weer veel werd gescoord. Een goede boost voor de ongetwijfeld zeer lastige uitwedstrijd komend weekend tegen de ongeslagen koploper Wijnandia.

Via: Zwart Wit '19