Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Veteranen BSV Limburgia en SV Langeberg spelen wedstrijd voor het Maatschappelijk doel bij Roda JC!

 

Enkele  veteranen van de voetbalverenigingen van  SV Langeberg en BSV Limburgia hebben eind 2017 het plan opgepakt  een onderlinge wedstrijd te organiseren in het Parkstad Limburg Stadion.

Als lid van de veteranen van BSV Limburgia kwam dit Rob Jacobs ter ore en als lid van het marktteam Brunssum Rabobank is hij op zoek gegaan naar de maatschappelijke kansen die aan dit initiatief gekoppeld kunnen worden. Temeer daar de Rabobank Parkstad Limburg één van de hoofdsponsoren van Roda is.

Rob kwam in contact met Mariëlle Houben, woordvoerder/contactpersoon  van de "Stg. Roda JC Midden in de Maatschappij". We hebben het volgende afgesproken:
-        De wedstrijd wordt gehouden op 2 juni om 16.00 uur in het Roda Parkstad Limburg stadion
-        De kosten van € 500 voor de huur (wordt opgebracht door de beide teams) van het stadion worden niet overgemaakt aan de commerciële bv van Roda JC maar als donatie overgemaakt aan  de STG.
-         De Rabobank verdubbeld dit bedrag zodat uiteindelijk € 1000,- ter beschikking komt voor een maatschappelijk doel in Brunssum. De Rabobank doneert dus  € 500  op hetzelfde rekeningnummer en onder dezelfde vermelding
-          Als maatschappelijk doel is er gekozen voor het Schooltoerprogramma van Roda JC voor  4 basisscholen uit Brunssum :

Ø       Roda JC gaat op bezoek bij de basisschool en bezoekt ( Koempeltje met een vrijwilliger van Roda JC) de groepen 3 t/m 8 ; alle leerlingen ontvangen een gezondheidskrant en ontvangen een kortingsvoucher voor het bezoek van een wedstrijd. De groepen 7 van de basisscholen worden die dag uitgenodigd om naar het Parkstad Limburg Stadion te komen voor het schooltoerprogramma, deze bestaat uit :  

Ø       Workshop Gezonde voeding verzorgd door Adré Mostard (sportvoedingscoach)

Ø       Workshop Financiële gezondheid verzorgd door de Rabobank Parkstad Limburg

Ø       Workshop Weerbaarheid en Respect door een medewerker van Xonar

Ø       Lunch

Ø       Training van trainers uit de voetbalacademie

Voor aanvang van de wedstrijd zal er namens de beide verenigingen en de Rabobank  een cheque ter waarde van € 1000 aan de Stg. overhandigd worden. 

Onder de noemer "twee echte veteranenteams die eens een lekker potje willen voetballen in het Roda stadion" hebben leden van deze twee verenigingen elkaar gevonden in een gezamenlijk doel. En dit terwijl de verhoudingen enkele jaren geleden nog erg "onderkoeld" waren. Fantastisch hoe het kan verkeren.

Ik ben van mening dat wij als veteranen van Brunssum een zeer mooi gebaar richting ons dierbaar Brunssum maken waarbij de Rabobank vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid graag ook een duit in het zakje wil doen. Tevens mogen wij toch ook concluderen dat dit een mooie oproep is tot nog meer samenwerking ( op welk gebied dan ook) binnen onze gemeente.

Samen met onze supporters en leden gaan we er een mooie pot van maken op;
Zaterdag 2 juni om 16u. in Het Roda Parkstad Limburg Stadion.

Door: Veteranen van BSV Limburgia