Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VIDEO: Rood Groen LVC'01 vergeet drie punten mee te nemen

Zondag moest RGLVC proberen de derde overwinning op rij te pakken. Om dat te bereiken moest het ook nog ongeslagen Passart-VKC worden geklopt. Al snel bleek dat Passart-VKC haar tactiek volledig aan RGLVC had aangepast. Men speelde verdedigend en hoopte op een snelle counter.

In de 8ste minuut wist Rood Groen echter toch de score te openen. Scott van Delden reageerde alert bij een afvallende bal en wist de bal goed in te schieten. Ook daarna volharde Passart-VKC in de verdedigende tactiek. Na ongeveer 15 minuten kregen zij hun eerste corner. De bal klutste wat heen en weer en toen een aanvaller inschoot leek het gevaar geweken aangezien de bal richting cornervlag ging. Er stond echter nog een speler van Passart-VKC in de baan van het schot en deze wist nog net een voetje tegen de bal te zetten. Dit was voldoende om de bal in de goal te doen belanden. 1-1 tussenstand.

Daarna was er meer evenwicht in de wedstrijd waarbij RGLVC wel het meeste balbezit had en helaas door een erg snel vlaggende grensrechter een aantal keren in kansrijke positie dubieus werd terug gevlagd. Dit ging zo door tot de laatste twintig minuten toen Yannick Frijns een bal buiten bereik van de keeper van Passart-VKC op de lat plaatste en ook enkele andere bijna kansen helaas niet in de winnende goal konden worden omgezet. Eindstand was dan ook 1-1 waarbij zowel de trainer als spelers van Passart-VKC ruiterlijk erkenden dat er slechts één ploeg recht op de zege had gehad: Rood Groen LVC’01. Maar helaas bleef die beloning, ondanks mooie en goede aanvallen, dus uit. Volgende week zondag, 25 september 2016, krijgen we in Vaals/Lemiers tegen Weltania een nieuwe kans om de derde overwinning te pakken.

Het videoverslag van de wedstrijd is HIER te vinden.