Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VIDEO: Rood Groen LVC'01 wint ook tweede wedstrijd

Na de spectaculaire overwinning op NEC’92 in de openingswedstrijd van deze competitie moest Rood Groen LVC’01 dit weekend haar eerste uitwedstrijd spelen. Tegenstander was RKTSV die haar eerste wedstrijd had verloren en er dus op gebrand zou zijn de eerste punten van dit seizoen binnen te halen.

Rood Groen begon de wedstrijd goed, er werd vroeg druk gezet en er was een duidelijk veldoverwicht. Dit resulteerde de eerste twintig minuten in drie goede kansen, waarbij Joël Vluggen het dichts bij de openingstreffer was toen hij de buitenkant van de paal raakte. RKTSV kwam echter beter in de wedstrijd en de eerste de beste kans werd door de geheel vrijstaande aanvaller ingeschoten (1-0). In de periode daarna kreeg RKTSV nog enkele goede kansen die, gelukkig voor RGLVC, gemist werden of door onze keeper goed werden gepareerd. In het laatste deel van de eerste helft gebeurde er van alles. Eerst wist Noah Rombach een misverstand tussen de RKTSV keeper en een van zijn verdedigers goed af te straffen en maakte hij zijn eerste goal op het eerste en daarmee de 1-1. Daarna kregen binnen vijf minuten twee spelers van RKTSV een rode kaart wegens veelal praten tegen de scheidsrechter. De rust werd dus bereikt met een 1-1 stand en de vraag was hoe Rood Groen het in de tweede helft tegen negen tegenstanders zou aanpakken om zo een overwinning binnen te slepen.

Zoals te verwachten viel, werd de tweede helft een kat en muis spel waarbij de kat (RGLVC) vele kansen kreeg maar de muis (RKTSV) af en toe venijnig van zich afbeet. Na ongeveer een uur spelen kreeg Rood Groen, na een stevige overtreding op Scott van Delden, een vrije trap op de rand zestien. Na de bal zorgvuldig te hebben klaargelegd schoot Dennis Wolf de bal met een mooie curve, buiten bereik van de keeper, in de rechterbovenhoek. Daarmee was de zo gewenste voorsprong bereikt en toen Dennis Wolf vijf minuten later de 1-3 wist binnen te prikken was de wedstrijd wel gelopen. Rood Groen mag zichzelf verwijten niet aan het doelsaldo te hebben gewerkt want er werd een stevig aantal kansen gemist. Echter, de drie punten werden binnengehaald en daardoor kunnen we spreken van een goede competitiestart die voldoende vertrouwen moet geven om nog de nodige punten te kunnen halen.

Het videoverslag is via deze link te bekijken