Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Vlag in Handel half stok. In memorian, Jaap de Wit.

 

Soms gebeurt er iets in het leven, waarvoor de juiste woorden nog niet zijn uitgevonden. In de nacht van donderdag op vrijdag overleed Jaap de Wit, amper twee weken na zijn 26ste verjaardag. Hoewel iedereen wist dat zijn dood onvermijdelijk was, kwam dit trieste nieuws, zo snel al, toch als verrassing.

De schrik zat er goed in, toen een aantal jaren geleden werd ontdekt, dat een tumor zich in Jaaps hoofd had genesteld. Maar de manier waarop Jaap de medische molen inging, tot tweemaal toe een operatie moest ondergaan, en alle hersteltrajecten aanpakte, was bewonderenswaardig. Telkens won “de hoop” het van “de vrees”.

Jaap zelf had daarin een prominente rol. Uitgerekend Jaap zelf was het, die met zijn positiviteit, zijn doorzettingsvermogen en zijn humor, anderen een hart onder de riem stak. De beloning volgde zo’n half jaar geleden. Jaap was “schoon”! Met grote euforie werd “het leven” gevierd.

Des te harder was de klap, toen onlangs bleek, dat er zich “ergens” nog “iets” had verschanst. Iets agressiefs. “Iets” waarop ook de medici ditmaal geen antwoord hadden. Deze keer werd zelfs Jaap gedwongen de handdoek in de ring gooien. Deze fatale keer werd “de hoop” door “de angst” overmeesterd…

Dat Jaap in zijn korte leven vele harten heeft geraakt, blijkt wel uit het feit dat afgelopen zaterdag ruim 1700 bezoekers aanwezig waren op D’n Eikenwal, bij de wedstrijd die daar ter ere van Jaap werd gespeeld.

Daarom, ondanks alle verdriet, bekruipt ons een gevoel van trots. Trots dat Jaap lid was van onze vereniging. Ook de fantastische vriendengroep mag trots zijn. Trots dat Jaap een van jullie was. En dan vooral Thea en Jan-Hein, jullie mogen trots zijn op zo’n zoon. In het bijzonder ook Laura, wees trots op jouw geweldige maatje. Lobke en Rob, Jop en Lieke, wees trots op jullie broer. Wees trots!

Namens alle leden wil het bestuur van VV Handel jullie allemaal heel veel sterkte wensen.

We zullen Jaap nooit vergeten!

Tekst en foto verkregen door: VV Handel