Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing FC Bemelen – Willem 1

Zondag 1 april staat de wedstrijd op sportpark de Sleutel, FC Bemelen – Willem 1 op het programma in de 5e klasse A. In de heenwedstrijd werd de uitslag 2-2.

Het Maastrichtse Willem 1 is momenteel trotse koploper in de 5e klasse A. Na ontzettende moeilijke jaren kan Willem 1 eindelijk weer de weg omhoog gaan bekijken onder leiding van hoofdtrainer Niki Smeets.  De ‘Kevers’ hebben jaren lang stabiel in de 2e klasse gespeeld, waarin het degradeerde in het seizoen 2014-2015. Vervolgens is er een vrije val gemaakt naar de 5e klasse, een klasse waarin een club als Willem 1 niet thuis hoort.

FC Bemelen staat momenteel met 24 punten op een knappe 5e plek. Met enkele goede gerichte versterkingen is het team weer goed draaiende en blijkt het een tegenstander te zijn die moeilijk te verslaan is. In de winsterstop zag FC Bemelen hoofdtrainer Ramon Vandermullen vertrekken, zijn plaats werd overgenomen door Umit Akel.

Met een doelsaldo van + 44 en maar 1 verloren wedstrijd zal Willem 1 de favoriet zijn. Trainer Niki Smeets kan op verdediger Michael Brouns na (voetbreuk) over een fitte selectie beschikken. Smeets geeft aan dat elke wedstrijd vanaf nu een finale is! Trainer Umit Akel  heeft momenteel 2 geblesseerde spelers in de selectie, maar geeft aan dat ze vrijuit kunnen spelen ‘ze hebben immers niks te verliezen tegen de titelkandidaat’.

Blijft Willem 1 goede zaken doen om de titel of kan FC Bemelen haar positie verstevigen in de subtop? Zondag om 14:30 uur, FC Bemelen – Willem 1 !

Tekst: Ralph van Tilborg