Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VOORBESCHOUWING | KVC Oranje - Abdissenbosch 28-04-2019

Hekkensluiter Abdissenbosch moet naar koploper KVC Oranje

Kan ploeg van Henk Stawenga opnieuw stunten?

 

Zondag ontmoeten KVC Oranje en Abdissenbosch elkaar aan de Voorterstraat in Kerkrade. Thuisclub KVC Oranje werd afgelopen zondag, dankzij een 3-2 zege bij RKTSV, kampioen en kan vrijuit voetballen. Dit met maar nog liefst 5 speelrondes te gaan. Men zou het komende duel dus kunnen zien als een soort huldigingswedstrijd. Het betreft immers de eerste thuiswedstrijd na het behaalde kampioenschap. Abdissenbosch echter is verwikkeld in een strijd om (rechtstreekse) degradatie te voorkomen en zal zeker niet willen meewerken aan een feestje van oranje-wit.

De gasten uit Landgraaf moeten vrezen voor klassenbehoud. Zij hebben momenteel de twijfelachtige eer rode lantaarndrager te zijn. Dat wil natuurlijk niemand, te meer omdat het aan het einde van rit zou betekenen dat men terecht komt in vijfde klasse, niet direct een niveau om je voor volgend seizoen op te verheugen.

KVC Oranje is, zoals gezegd, kampioen. De ploeg van trainer Paul van Putten heeft nog wel iets om voor te spelen. De eerste periode is gewonnen, de tweede periodetitel ligt voor het grijpen. Het duel tegen Abdissenbosch betreft een wedstrijd uit die tweede periode. Eerder werd afgelast in verband met sneeuwval. Abdissenbosch hoeft niet te hopen op een verzadigde kampioen. Dat zou ijdele hoop kunnen blijken.

En dan is er nog iets. De kampioen won dit seizoen de eerste zeven competitieduels en was op dat moment al winnaar van periode één. In de laatste wedstrijd van die eerste periode ging men op bezoek in Abdissenbosch en laat dat nu net het eerste puntenverlies hebben opgeleverd. Het werd in die ontmoeting 0-0. Abdissenbosch vierde die uitslag als een overwinning. Dat men bij Abdissenbosch blij was, is niet echt vreemd. De prestatie van de ploeg die bewuste dag in november 2018 mag best als een kleine stunt worden bestempeld. Des te meer reden dus voor KVC Oranje om nu voor de volle buit te gaan.

De mannen van oefenmeester Henk Stawenga, Abdissenbosch, willen natuurlijk graag in 4B blijven. De nummer laatst degradeert, de nummer voorlaatst krijgt een herkansing via de nacompetitie. Dat laatste lijkt vooralsnog het hoogst haalbare voor de zwart-witten. Als je naar de ranglijst en de statistieken kijkt, ligt het niet direct in de lijn der verwachting dat Abdissenbosch bij KVC Oranje aan het langste eind zal trekken of opnieuw een punt in de wacht weet te slepen. Maar het blijft voetbal, onverwachte krachten kunnen bij de bezoekers vrijkomen en het gevaar van onderschatting door thuisclub KVC Oranjelift ligt altijd op de loer.

Komende zondag wordt, zoals vrijwel altijd, afgetrapt om 14.30. Scheidsrechter is Jan Aben. KVC Oranje en Abdissenbosch heten u graag welkom op een hopelijk weer mooie voetbalzondag.

 

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)