Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VOORBESCHOUWING | KVC Oranje - RKHBS

 

RKHBS op bezoek bij trotse koploper KVC Oranje

KVC Oranje ontvangt komende zondag RKHBS. Thuisclub KVC Oranje is op dit moment trotse koploper in 4B, RKHBS bivakkeert vooralsnog in de middenmoot. Daar moet uiteraard bij worden aangetekend dat het seizoen 2018-2019 nog pril is en zoals we allemaal weten, maakt de eerste zwaluw nog geen spreekwoordelijke lente.

Vorig seizoen werd het zowel op Sportpark Imstenrade aan de Heerlerbaan als in Kerkrade 2-2. Wat uit die wedstrijden in de herinnering is gebleven, is een aantal mooie treffers en bovendien twee teams die beide keren aan elkaar gewaagd waren. 

Nu heeft KVC Oranje een uitstekende start achter de rug. Uit de eerste vier duels werd het maximale aantal punten (12) behaald. RKHBS kent een wisselvallige seizoensstart. Zo werd thuis verrassend verloren van Passart/VKC, een ploeg die in de vorige voetbaljaargang maar nauwelijks klassenbehoud wist af te dwingen. Maar afgelopen zondag daarentegen werd afgetekend gewonnen van Eikenderveld, met maar liefst 4-0. Dat was tevens de eerste zege van de rood-witten van RKHBS.

RKHBS wordt getraind door Mike Bisschops. Deze jonge trainer heeft een zeer ervaren leermeester, in de persoon van zijn vader Paul Bisschops, icoon in het trainerswereldje van het Limburgse amateurvoetbal. We mogen benieuwd uitkijken naar wat hij zijn mannen zondag wil laten doen om koploper KVC Oranje te verrassen, Aan de andere kant staat Paul van Putten aan het roer en die heeft inmiddels ook een behoorlijke reputatie opgebouwd, bij achtereenvolgens Chevremont, WDZ en nu dus KVC Oranje. En waar de mannen van Sportpark Imstenrade, RKHBS, de koploper willen verrassen, daar is KVC Oranje er alles aan gelegen de volgende driepunter binnen te slepen en daarmee de koppositie te behouden. Een koppositie trouwens die wordt gedeeld met Voerendaal, terwijl WDZ, met voormalig KVC-er Rene Kupper als trainer, met twee punten achterstand op de loer ligt.

Zondag staat er wellicht weer een leuke pot voetbal op het menu. En zeker als het weer blijft meewerken als tot nog toe is geen enkele reden om weg te blijven. KVC Oranje en RKHBS heten u in ieder geval graag welkom, komende zondag, om 14.30 op Sportpark Bleijerheide aan de Voorterstraat in Kerkrade.

 

Tekst Werner NIjssen (KVC Oranje)