Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing met Danny Volkers (trainer Caesar), komend weekend de topper spelend tegen Veritas!

1.  Hoe kijkt U naar verloop van de eerste 12 wedstrijden ?

In een eerder interview (2 weken terug) gaf ik aan dat we zeer tevreden zijn met het aantal behaalde punten (21 uit 9), maar dat ik als trainer niet tevreden was met het vertoonde veldspel.

Met deze reactie heb ik de spelers blijkbaar getriggerd, want afgelopen zondag tegen Scharn (0-3 winst) speelden het voetbal zoals ik als trainer dat graag zie.

Ik hoop dat we dit niveau ook zondag op de mat kunnen leggen, want alleen dan maken we kans tegen een zeer goed voetballend Veritas.

2. Zit U nog op koers van Uw doelstelling aan begin van het seizoen ?

Na enkele moeizame jaren, waarin VV Caesar tegen degradatie knokte hebben we verleden jaar het countervoetbal waarvoor VV Caesar bekend stond ingeruild voor attractief aanvallend voetbal. Resultaat een 4e plaats en de meest scorende ploeg in de 2e klasse. Helaas hebben we toen geen prijs gepakt. (2x 2e in de periode en 4e in de eindstand). Dit seizoen was de doelstelling simpel, wemoeten dit seizoen een periodetitel pakken en zolang mogelijk meedoen voor de titel. Met de eerste periode op zak en een gedeelde eerste plaats liggen we prima op koers.

3. Zondag is een interessant duel , hoe kijkt U hier naar ?

Als speler en trainer zijn dit de wedstrijden waarvoor je het allemaal doet. Deze wedstrijd zal in de strijd om de titel niet doorslaggevend zijn, daarvoor is de competitie nog te lang en kampioen wordt je niet in deze wedstrijden maar juist tegen de lagere geklasseerde ploegen. Ik hoor van alle andere trainers dat Veritas voetballend verreweg de beste ploeg is. Het is dan ook niet verassend dat ze de meeste scorende ploeg zijn, met 32 treffers uit 9 duels. Maar zoals iedere club heeft ook Veritas zwakke plekken, getuige de 18 tegendoelpunten. 

4. Wat weet U van de tegenstander ?

Alles wat nodig is. Ze spelen al vele jaren met grotendeels dezelfde selectie en ook collega trainer Marcel Jansen zit er al heel lang voor amateurbegrippen. Enkele jaren geleden heb ik als trainer van SVME de finale in de nacompetitie tegen Veritas gespeeld. Toen was Veritas ook voetballend vele mate beter alleen gingen ze er na 2 wedstrijden met 6-0 vanaf.

5. Zondag 16.15 uur waarmee bent U tevreden ?

Voetbal is alleen leuk als je wint.

Door: Hein Smith