Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing met Gerrit Olijve (trainer RKVV Heksenberg), komend weekend spelend tegen FC Geleen Zuid.

Zondag alweer de laatste competitie wedstrijd van het jaar 2017 . Hoe kijkt U terug op verloop van deze eerste reeks van de competitie 2017 – 2018?

Wij, kijken toch met een beetje gemengde gevoelens terug op de eerste 10 wedstrijden. Dat baseren we op duels die we misschien positiever hadden kunnen uitspelen met een beter resultaat. Wedstrijden die we gewoon winnend of met een gelijkspel hadden kunnen uitspelen. Maar over het algemeen, als je tot nu toe maar één wedstrijd verloren hebt, mag je als trainer tevreden zijn, en spreken van een doelstelling die gehaald is. We staan waar we thuishoren en dat is in de Top van de 3e klasse.

Wat weet U van uw tegenstander van aanstaande zondag ?

Geleen Zuid speelt al wat jaren in deze 3e klasse, een constante grote vereniging, met een hele positieve uitstraling, zowel voetballend alsook, in de technische staf. Personen die weten waarvoor ze staan, en dat zie je terug in de resultaten. Spelen toch gelijk tegen een kampioenskandidaat, en hebben tot nu toe weinig (5) doelpunten tegen, dus spelen gedisciplineerd vanuit een gesloten, opbouwende verdediging.

Uw verwachting van deze wedstrijd.

Een goede pot voetbal met twee verenigingen die willen voetballen van achteruit. Disciplinair, gedreven en met een goede portie wil om te winnen. Mooi detail is in deze wedstrijd ook, dat de keeperstrainer van Geleen zuid, een kameraad (Collega) al jaren van mij is en die zondag zijn 250e wedstrijd voor Geleen zuid in de technische staf zit, en hij wilt dit natuurlijk graag met een overwinning vieren. Daarbij kunnen wij als we een positief resultaat halen, al 9 wedstrijden zonder nederlaag de feestdagen ingaan, en dat is natuurlijk een mooie en geweldige drive voor mijn team.  Daarbij sla je een slag van 6 punten, als Geleen zuid de inhaal wedstrijd winnend afsluit, en dan blijf je bij de gewilde Top van deze sterke 3e klasse B. Maar we gaan iedere week van onze eigen voetballende krachten uit, en dat kan positief zijn maar kan ook wel eens minder zijn, en zaak is dan dat we blijven voetballen en geen gekke dingen op het veld doen.

Wanneer bent U zondagmiddag 16.15 uur tevreden ?

Als we de goede lijn die we de laatste wedstrijden voortzetten en als het verdiend is natuurlijk met 3 punten, maar dat het niet makkelijk zal worden beseft mijn team wel degelijk, maar ze zijn er zeer positief mee bezig. Zonder nederlaag de feestdagen ingaan is wenselijk, en als het ook nog met goed voetbal verdiend wordt ben ik zeer tevreden.

Dan even iets heel anders , Kerstmis en de feestdagen betekenen voor mij ?

Ja, dat is geen moeilijke vraag, ff afschakelen,  met familie leuke dingen gaan doen waar ik in de loop van de competitie weinig tot geen tijd voor heb helaas,  maar dat is een eigen keuze die ik gemaakt heb. Anja (Echtgenote staat toch iedere training en wedstrijd voor ons (Kevin, Mikey en ikzelf) klaar, zodat we toch goed voorbereid naar een training of wedstrijd kunnen gaan.

We hebben toch vanaf 19 december tot 9 januari geen veldvoetbal, (7 januari, zaalvoetbal toernooi, IN DE BIESEN, met aansluitend nieuwjaarsreceptie en Quiz voor alle leden, en iedereen die RKVV Heksenberg een warm hart toedraagt). Maar je weet de tijd vliegt voorbij, voor je het weet staan we alweer voor de 13e competitie wedstrijd en gaat het weer beginnen. Maar eerst de feestdagen, genieten !!! Daarbij wil ik vanuit deze voorbeschouwing, iedereen die RKVV Heksenberg een warm hart toedraagt, bedanken voor hun steun naar selectie en Technische Staf en het bestuur, dat het afgelopen jaar toch bezig is geweest om ook volgend seizoen, bij EHC, net als bij Minor en bij Langeberg het de spelers goed naar hun zin te maken, zowel voetballend alsook qua materiaal,  en dat met de goede samenwerking die wij nog steeds mogen genieten van ook deze beide verenigingen, nu dan dus nog steeds op het complex van SV Langeberg.

 

Door: Hein Smith