Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing met Jeroen Rutten (trainer FC Maasgouw), komend weekend spelend tegen Swalmen.

1. Met nog twee wedstrijden te spelen tot de winterstop , hoe kijkt U terug op verloop van het seizoen tot nu toe ?

 Een seizoen met een paar hoogtes en laagtes. We hadden makkelijk een paar punten meer kunnen hebben, maar aan andere kant is er ook geen reden tot paniek. Als promovendus en met onze zeer jeugdige groep merk je dat we soms nog moeite hebben om wedstrijden te beslissen en puntjes op droge te brengen. Aan andere kant ben ik ervan overtuigd dat we na de winter enkel nog zullen groeien. Wij horen altijd thuis in de comfortabele middenmoot en daar moeten we ook op mikken dit seizoen.

2. Wat verwacht U van de wedstrijd van aanstaande zondag ?

Zondag is een heel belangrijke wedstrijd net voor de winterstop. Zowel wij als Swalmen staan nu met een klein kloofje boven de staartploegen. Met winterstop in zicht zullen we allebei nog willen oogsten om comfortabel aan de Kersttafel aan te kunnen schuiven.

Ik verwacht dus een wedstrijd met veel inzet en strijd. 

3. Wat weet U van uw tegenstander ?

 Ik weet wel iets van Swalmen, maar aan andere kant is iedere wedstrijd weer anders. Lettend op de weersvoorspellingen zullen de omstandigheden mogelijk ook kracht , inzet en winnaarsmentaliteit de bovenhand hebben boven tactisch vermogen.

Daarbij we zullen in de eerste plaats onze eigen kwaliteiten moeten aanspreken. Als je zelf niet bij de les bent, mag je nog een encyclopedie over je tegenstander hebben geschreven…

4. Zit U nog steeds op koers betreffende aan het begin van dit seizoen gestelde doelstellingen?

Ik schat ons toch iets hoger in dan onze huidige stand in de rankschikking. Enkel tegen Panningen waren we ondermaats en werden we van de mat gespeeld. Alle andere wedstrijden hebben we altijd mee gedaan en het tegenstander lastig gemaakt. Als we in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop kunnen oogsten, denk ik wel dat we kort bij onze doelstelling staan. Anders doen we onszelf toch wat tekort.

5. Tot slot , de uitslag , met welk gevoel begint U om 16.15 uur aan de “derde helft”

 We gaan voor de volle drie punten. Maar dat zal voor Swalmen niet anders zijn;

Ik reken daarop ook op eergevoel van de jongens want we hebben na de wedstrijd tegen Panningen niet enkele voor onszelf, maar ook voor alle supporters en mensen die zich inzetten voor FC Maasgouw wel wat recht te zetten. Enkel als we samen als 1 blok geloven in onszelf en er alles voor doen, kunnen we zondag tevreden zijn. Dat zijn we aan onszelf verplicht.

 

Door: Hein Smith