Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing met Michel Haan (Trainer VV Hellas), dit weekend spelend tegen vv SCM!

 

Hoe kijkt U terug op de start van de competitie 2017-2018?

 

De resultaten in de voorbereiding waren niet goed. Tegen 4e en 5e Klassers uit de beker geknikkerd. Conditioneel wel prima gewerkt dankzij oefenwedstrijden tegen BSV Limburgia, LHC en Chevremont. De eerste competitiewedstrijd tegen Leonidas werd met 2-1 gewonnen, ik vond ons beter, maar het kon net zo goed 2-2 zijn. De tweede wedstrijd tegen Sporting Heerlen: 1-0 verloren. Sporting Heerlen (ex 2e Klasse) scoorde wel en wij niet uit de kansen die beiden teams hadden. Afgelopen wedstrijd tegen UOW ‘02 (ex 2e Klasse): 2-2. Ik denk dat wij het betere voetbal hadden. Uiteindelijke denk ik dat de puntendeling prima was. Met 4 punten uit 3 wedstrijden, leuk voetbal en hard werken ben ik tevreden over de start.

 

Wat weet U van de tegenstander van aanstaande zondag?

 

Ik heb afgelopen seizoen SCM - Hellas gezien. Het ging hier om 20 minuten inhaal. Hellas speelde met 11 spelers tegen 9 spelers van VV SCM. Hellas kwam al snel op voorsprong en won uiteindelijk makkelijk. Ik heb meer naar de spelers van Hellas gekeken. Ik weet ook dat mijn collega en vriend Harrie Thoma hun trainer voorziet van de nodige info en tips. Ik weet ook, gezien hun versterkingen, dat ze met Heer en Sporting Heerlen mee willen doen voor het kampioenschap. Ik heb geen info over het team en speelwijze. Op papier zijn wij de underdog. SCM is koploper en heeft afgelopen zondag makkelijk gewonnen met 6-0 van Kerkrade West.

 

Wat zijn U verwachtingen van de wedstrijd?

 

Ik heb geen verwachting, ken de tegenstander niet. Als wij spelen en knokken zoals de eerste drie wedstrijden, dan kunnen wij een hele lastige tegenstander voor SCM zijn. Dan kunnen we een puntje of misschien wel 3 pakken. We gaan in ieder geval voor drie, maar of dat lukt zien we zondag om 16.15 uur wel. Daarna een pilsje met Harrie Thoma in de kantine van SCM en daarna een pilsje bij café Keulen in Kimmen!

 

Doelstelling voor dit seizoen?

 

1. Een aantal (jeugd)spelers op het niveau krijgen zodat Hellas ook in de toekomst in de 3e klasse kan spelen;

 

2. Zorgen dat deze hechte groep plezier blijft houden in het voetbal, zodat ze er allemaal nog een jaartje aan vastplakken. Er lopen een aantal talentvolle spelers rond die het niveau van een tweede of zelfs eerste klasse hebben. Het zijn allemaal nuchtere jongens die niet zeuren als het regent of op kunstgras of op een drassig veld moeten spelen;

3. Direct handhaven in de 3e klasse, mocht alles mee zitten, dan zit er waarschijnlijk meer in.

Door: Hein Smith