Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing met Rene Kupper (trainer WDZ), komend weekend spelend tegen SV Brunssum!

Hoe kijkt u terug op de eerste periode?

Een beetje met gemengde gevoelens. Tevreden over het voetbal dat we spelen en over de club waar ik mag werken. Ontevreden over de gemiste punten.

De eerste periode hebben we toch wel onnodige punten laten liggen. We hebben een aantal goede wedstrijden gespeeld maar hebben niet constant gespeeld. Hierdoor hadden we in het begin veel gelijke spelen. En laten we eerlijk zijn, met gelijke spelen schiet je niet zo veel op. Beter één wedstrijd winnen en één  verliezen dan drie gelijk. Daarna speelden we enkele hele goede wedstrijden en begonnen we ook te winnen. Toch hebben we de laatste twee wedstrijden onnodig verloren. Maar we moeten wel vooruit blijven kijken en blijven leren uit de fouten.

Bent U nog steeds op koers betreffende de doelstelling voor dit seizoen?

We zijn nog steeds goed op weg. De doelstelling betreffende het voetbal wat we willen spelen zijn we zeker op de goede weg. We zullen alleen constanter moeten zijn. Dan winnen we ook weer onze wedstrijden. Hard blijven werken en trainen is dan ook de manier om de komende periode goed in te gaan.

Zondag de eerste wedstrijd in de tweede periode , wat verwacht U van deze wedstrijd ?

Ik verwacht van mijn team dat iets goed te maken hebben t.o.v. onze laatste wedstrijden. Ze zullen vanaf het eerste moment alert moeten zijn en hun taken goed uitvoeren. Ik denk dan ook dat het een spannende wedstrijd zal zijn.

Voorspellen kunnen we niet. Je bent toch afhankelijk van allerlei factoren die het spelletje beïnvloeden.  Schorsingen, blessures ed. van je eigen team en die van de tegenstander.

Wat weet U van Uw tegenstander van aanstaande zondag ?

SV Brunssum is geen onbekende voor me. Heb er vorig seizoen ook al  tegen mogen voetballen. Ze zijn ook knap gepromoveerd via de nacompetitie en hebben een aardig team. Ook met een aantal nieuwkomers is het team er zeker beter op geworden. Natuurlijk weten we ook al van alles van elkaar, zeker als je je als trainer goed wilt voorbereiden op de komende wedstrijd.

Zondag middag 16.15 uur , einde van de wedstrijd waarmee bent U tevreden ?

Ik ben pas tevreden als mijn groep hun taken/afspraken goed hebben uitgevoerd en als we laten zien wat we als team echt kunnen. Als trainer en team  wil en moet je altijd voor de winst gaan.

Daarnaast hoop ik dat het een leuke, spannende en sportieve wedstrijd zal worden. We zullen om 16.20 uur wel weer zien wat de zondag ons zal brengen.

 

Door: Hein Smith