Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing met Ruud Jenneskens (trainer SV Ysselsteyn), komend weekend spelend tegen SV Laar!

 

Er zijn nu 7 wedstrijden gespeeld hoe kijkt U terug op de start van de competitie?

 

Zeer tevreden! De spelersgroep legt maximale energie in trainingen en wedstrijden, en de aanpassing aan de 3e klasse is relatief snel verlopen. Waar onze kwetsbare plekken in de eerste wedstrijden (met name uit bij Merefeldia) bij fases werden blootgelegd, hebben we hiervan geleerd, en zijn nu veel stabieler in wedstrijden waardoor onze kracht er ook vaker en beter uitkomt. Met 15 punten uit 7 wedstrijden is de start boven verwachting goed voor een club met onze middelen, maar er is op dit moment nog niets van gestolen.

 

Uw verwachtingen voor de wedstrijd van zondag zijn ?

 

Op Oranje Zwart en Mierlo Hout na, zijn de verschillen tussen de overige ploegen niet erg groot. Zo dus ook zondag. Ik denk dat Laar licht in het voordeel is qua omstandigheden, omdat ze gewend zijn om op kunstgras te spelen, maar als wij in onze kwaliteit spelen, zijn we erg lastig te verslaan.

 

Wat weet U van uw tegenstander?

 

Van het 1e elftal niets eigenlijk, die informatie krijg ik later in de week nog van collega trainers. Als club is Laar de grootste van Weert, met de jeugd op behoorlijk niveau, en een 1e elftal met een verleden in de 2e klasse. Ze hebben dus duidelijk veel meer middelen dan wij om hun elftal kwalitatief in te vullen.

 

Zijn jullie nog steeds op koers betreffende de doelstelling voor dit seizoen ?

 

Onze eerste doelstelling was om het clubrecord te breken (12 punten in het enige jaar ooit in 3e klasse). Dat record is inmiddels dus al uit de boeken geschoten! Realistisch bekeken willen we ons handhaven via de middenmoot, en op de degradatieplaatsen hebben we een eerste gat geslagen. De weg is nog lang, maar de overtuiging is er dat we dat doel zeker gaan halen. Na de carnaval is een moment om te bekijken of er meer mogelijk is.

 

Tot slot , waarmee bent U zondagmiddag om 16.15 uur tevreden ?

 

Ik ben tevreden als we met maximale energie hebben gespeeld, en met lef de tegenstander hebben bestreden. En uiteraard punten mee kunnen nemen naar Ysselsteyn voor een goede 3e helft!

 

Door: Hein Smith