Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing met Yvo Jongepier (trainer VV SCM), komend weekend spelend tegen Weltania!

1.  Hoe kijkt U naar verloop van de eerste 9 wedstrijden ?
Als je naar de stand van de ranglijst kijkt kun je niet anders concluderen dat we in een goede flow zitten en uiterst effectief zijn. Wat je nu merkt is dat alles zo goed gaat dat de scherpte er langzaam af gaat. Daar willen we voor waken en gaan er alles aan doen om de scherpte zoals die in het begin er was weer terug te krijgen. 
We staan nu 4 punten los op Weltania en Heer en zijn dus de te kloppen ploeg. Dat geeft een extra druk op de schouders van de spelers; echter is dit team zo ervaren dat ze wel raad weten om met deze druk om te gaan en de spelers die dit nog niet hebben meegemaakt mee te nemen. Voetballend kan het altijd beter, maar dat is ook een beetje de Nederlandse mentaliteit. 

2. Zit U nog op koers van Uw doelstelling aan begin van het seizoen.

Onze doelstelling aan het begin van het seizoen was om voor de bovenste plekken mee te draaien. Dat is ons de 1ste periode goed gelukt, echter worden de prijzen pas na de winterstop verdeeld. Het is nu zaak om geen onnodige kaarten te pakken en blessure vrij te blijven. We zullen dan ook wedstrijd per wedstrijd gaan bekijken beginnend met de kraker tegen Weltania.

3. Zondag is een interessant duel , hoe kijkt U hier naar ? 
Zondag is een belangrijke speelronde, met SCM-Weltania maar ook met Sporting Heerlen-Heer. Als alles meezit kun je een mooie slag slaan op de ranglijst en een dreun uitdelen aan een directe concurrent. We zullen ons maximaal voorbereiden op Weltania en ons eigen spelletje spelen. Ik verwacht dan ook een spannend duel met veel passie en strijd.

4. Wat weet U van de tegenstander ?
Als trainer wil ik zo goed als mogelijk voorbereid zijn op de komende tegenstander. Ik heb dan ook afgelopen zondag  een spionnetje gestuurd naar Heerlen om Weltania te analyseren. Uiteraard weet je nooit hoe de ploeg voor de dag komt in een uitwedstrijd maar je kunt beter te veel voorbereid zijn dan te weinig. Weltania is een ploeg met redelijk wat ervaring (Teerling/Brouwers etc) en altijd lastig te bespelen 

5. Zondag 16.15 uur waarmee bent U tevreden ?

Uiteraard met 3 punten in een sportieve, kaartloze en blessurevrije wedstrijd. Ik vind dat je een thuiswedstrijd altijd moet winnen. Weltania zal het ons daarom zo lastig mogelijk gaan maken maar we zijn er klaar voor!

 

Door: Hein Smith