Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing nieuwe seizoen met Jordy Jeukens – RKSV Sylvia!

 

Hoe kijkt U terug op de voorbereiding ?

 

 We kijken terug op een wisselende voorbereiding, waarin we nog (te) weinig de mogelijkheid hebben gehad om naar vastigheden toe te werken. Zoals bij vrijwel elk team het geval zal zijn, komt dit deels door de nodige vakanties gedurende de gehele periode, ook nu nog. Daarnaast zijn er al enkele vervelende blessures voorbij gekomen, waaronder een knieblessure van nieuweling Bruce Rutjens, die de nodige zorgen baart.

 

Wat weet U van de tegenpartij ?

 

 Onze eerste tegenstander - Voerendaal - zien wij als één van de favorieten in deze klasse. De ploeg is gedegradeerd uit de 3e klasse en zal erop gebrand zijn snel terug te keren naar dat niveau. Op basis van de spelersmutaties lijkt de ploeg zich versterkt te hebben voor het nieuwe seizoen, al zal dat uiteraard altijd eerst nog moeten blijken. 

 

Wat is Uw verwachting van deze wedstrijd ?

 

Het zal een moeilijke wedstrijd worden. We schatten Voerendaal in als een kwalitatief sterke tegenstander. Tegelijkertijd moeten we onszelf ook niet onderschatten. We hebben weliswaar geen optimale voorbereiding achter de rug, maar we bezitten wel een selectie met meer dan genoeg kwaliteit. Als we dat kunnen combineren met de juiste instelling en iedereen bereid is 'tot het gaatje' te gaan, dan zijn er kansen voor ons. Lukt dat laatste niet, dan zal het simpelweg erg lastig worden.

 

En tot slot de doelstelling voor dit nieuwe seizoen?

 

Zoals eerder aangegeven, hebben we een spelersgroep met genoeg kwaliteit. Hoewel met name het vertrek van onze topscorer Rick Schmitz naar VV Schaesberg een gemis is, brengen tegelijkertijd de nieuwelingen ook de nodige kwaliteiten met zich mee. Ons streven is om onze prestaties van vorig seizoen te evenaren. Daarin eindigden we op een gedeelde 4e plek en misten we op doelsaldo de 3e periodetitel. Deze ging naar Weltania, dat vandaaruit uiteindelijk promoveerde naar de 3e klasse. De wens is in elk geval om weer een serieuze rol te spelen in één van de periodes. Overigens verwacht ik wel dat onze poule dit jaar weer iets zwaarder is geworden door de nieuwe ploegen die er bij zijn gekomen.

 

Door: Hein Smith