Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing nieuwe seizoen met Sandra Swinkels – trainster dames Fortuna ’54!

 

Bent U en het team klaar voor de start van de nieuwe competitie?
​Ja, we hebben een goede voorbereiding gedraaid, zijn in kwaliteit gelijk gebleven en kunnen voortborduren op hoe we vorig seizoen geëindigd zijn. Er blijft een stijgende lijn in onze groep zitten en deze willen we graag door blijven trekken gedurende de competitie. Er zit veel potentie in het team.
 
Hoe is de voorbereiding verlopen?
​Doordat de competitie later start dan normaal zijn we bijna de hele voorbereiding compleet geweest. Hierdoor kun je je als team ook effectiever voorbereiden.

 

We hebben 2 oefenwedstrijden gespeeld; tegen eersteklasser Someren 5-3 winst en tegen het sterke Alemania Aachen verloren we met 4-0. Beide wedstrijden waren goed voor onze ontwikkeling, tegen Someren kwamen we zelf lekker aan voetballen toe en konden we het spel maken. Tegen Aachen merk je dat we in die fase met name conditioneel en fysiek nog te kort kwamen, zij zaten al 4 weken langer in de voorbereiding. Dus ook die wedstrijd was nuttig om te weten waar je staat tegen een fysieke maar ook voetballend sterke tegenstander. De bekerwedstrijden zijn we goed doorgekomen en uiteindelijk poulewinnaar geworden met een 5-1 overwinning op Nooit Gedacht en 4-1 op SV Venray.
 
Wat weet U van de tegenpartij?
​FC Gelre is een club met alleen maar vrouwenvoetbal, hetzelfde als bij ons.

 

Ze zijn via de nacompetitie gepromoveerd uit de 1e klasse, maar hebben daar maar 1 seizoen gespeeld, het seizoen daarvoor kwamen ze ook al uit in de hoofdklasse. Dus ik verwacht een vrij sterke tegenstander. Uit het verleden weet ik dat het altijd een stugge en fysiek sterke ploeg was. Of dit nu nog het geval is durf ik niet te zeggen. Wij zullen sowieso uitgaan van onze eigen kwaliteiten en eigen spel, we willen ons zo min mogelijk aanpassen aan de tegenstander.
 
Wat is Uw verwachting?

​Als we zo kunnen spelen zoals we de afgelopen periode gespeeld en getraind hebben, dan verwacht ik een aantrekkelijke wedstrijd met goed voetbal, veel strijd, passie en plezier!

 

En dat we uiteraard de 3 punten in Sittard houden!

En tot slot de doelstelling voor dit nieuwe seizoen?
​Afgelopen seizoen zijn we op een knappe 5e plaats in de competitie geëindigd.

 

Uiteraard willen we dit dit seizoen minimaal evenaren. We gaan voor een periodetitel en de top 5.

 

Door: Dionne Vasmeer