Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing op de derby RKHSV – DBSV Red Socks

Een derby spelen is altijd speciaal, maar een derby spelen waarbij beide ploegen het zelfde sportpark delen is vrij uniek. De Maastrichtse derby RKHSV – DBS Red Socks in de 4e klasse A is een dergelijke derby! Beide delen het sportpark van Heugem. 

RKHSV, de club uit de wijk Heugem, was de eerste 'bewoner' op sportpark Heugem. DBSV Red Socks is in 1998 opgericht, de club is er dus later bij gekomen. 

DBSV Red Socks is niet zomaar een club, de club is de enige studentenvoetbalvereniging in Maastricht en omgeving. Maastricht trekt als stad jaarlijks vele internationale studenten naar het Zuiden des lands. Met voornamelijk leden van de grootste studentenvereniging 'SV Koko' is DBVS Red Socks opgericht. De meeste studenten die komen studeren in Maastricht en graag een balletje willen trappen, verkassen dan ook naar DBSV Red Socks. De club waarbij gezelligheid en plezier voorop staat speelt jaarlijks in wisselende samenstelling. Men is puur afhankelijk van de toestroom van internationale studenten, de ene keer kan dit een goede lichting voortbrengen, de andere keer is het niet veel. Ook de tentamenweken staan voor DBSV Red Socks bekend om het mindere presteren.

Dit seizoen presteert DBSV Red Socks niet goed, het staat op de laatste plek met 12 punten. Echter staat het onderin nog redelijk dicht bij elkaar, een overwinning zou dan ook een flinke opsteker zijn voor de studentenvoetbalverening. Vorige speelronde wist DBSV Red Socks knap te winnen van RKASV met 3-1. Wilt het komende zondag weer stunten, dan zal het van goede huizen moeten komen.

RKHSV is in deze derby de zware favoriet en staat met het jonge elftal op een knappe 3e plek achter Haslou en SV Hulsberg. De ploeg van hoofdtrainer Brian Hulshoff is aan een goede serie bezig. Toch zullen zij alle zeilen bij moeten zetten. Een derby blijft een wedstrijd op zich en al helemaal de clash RKHSV – DBSV Red Socks getuigen de eerdere 3-3 dit seizoen.

Komende zondag om 14:30 op sportpark Heugem!

Tekst: Ralph van Tilborg