Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VOORBESCHOUWING | RKHBS - KVC Oranje

Spannende clash verwacht op sportpark Imstenrade

Zondag staat er in de vierde klasse B van het amateurvoetbal het duel tussen thuisclub RKHBS en koploper KVC Oranje op het programma. Het belooft een spannende krachtmeting te worden. 

Vorig seizoen troffen beide teams elkaar ook al twee keer en was er geen enkel krachtsverschil waar te nemen, tenminste als je puur kijkt naar de resultaten. Zowel in Bleijerheide als op Sportpark Imstenrade eindigde de wedstrijd namelijk in 2-2. De twee ontmoetingen verveelden geen moment; er was namelijk volop spektakel en van tijd tot tijd viel er ook goed voetbal te bewonderen, met veel afwisselende momenten bovendien voor de doelen aan weerszijden.

Eerder in de nu lopende voetbaljaargang werd het in Bleijerheide 2-1 voor oranje-wit. RKHBS was die dag niet de mindere van de ploeg van trainer Paul van Putten, maar had de wind niet in de zeilen. KVC Oranje werd op die bewuste zondag alleen koploper, door de overwinning op RKHBS dus, én omdat Voerendaal tegen Zwart Wit’19 niet verder kwam dan een gelijkspel: 1-1. En, zoals we allemaal weten, heeft KVC Oranje de koppositie vervolgens niet meer afgestaan. Sterker nog, de voorsprong werd stelselmatig uitgebouwd en de topklassering daarmee verstevigd. 

Voor RKHBS is er gezien het recente verleden dus alle reden om er vol tegenaan te gaan en KVC Oranje een eerste nederlaag toe te brengen. Intrinsieke kwaliteit is voorhanden. Bovendien is de rood-witte brigade van trainer Mike Bisschops volop in de race om een plek in de nacompetitie te verkrijgen en heeft men na het opvallende en verrassende 5-0 verlies vorige week bij Passart-VKC iets recht te zetten. Punten zijn dus meer dan welkom aan de Heerlerbaan.

Daar kijkt men in Kerkrade natuurlijk geheel anders naar. Als je ongeslagen bent, wil je dat blijven natuurlijk. Van onderschatting zal trouwens zeker geen sprake zijn, al was het maar omdat de spelersgroep niet veel is veranderd ten opzichte van vorig seizoen en men de tegenstander en haar kwaliteiten dus kent. Ook de realiteitszin is aanwezig. Bij KVC Oranje is men zich er terdege van bewust dat het eerder dit seizoen, bij de gememoreerde 2-1 zege, behoorlijk meezat.

Al met al mogen we verwachten dat we, net als bij de laatste drie ontmoetingen, een wedstrijd voorgeschoteld zullen krijgen tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn, die beide in staat zijn om goed voetbal op de mat te leggen. Kortom, een wedstrijd die spannend zal zijn, normaal gesproken dan. Een clash op kunstgrassprieten wellicht, die een bezoek alleszins waard zal blijken te zijn. RKHBS en KVC Oranje heten u in ieder geval graag welkom op Sportpark Imstenrade, komende zondag. Het duel begint om 14.30.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)