Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing SCM - RKSV Heer

De topper komende zondag in de 3e klasse A is SCM tegen RKSV Heer. Beide Maastrichtse ploegen azen op het kampioenschap. Eerder won de fusieclub Standaard Caberg in en van Heer met 2-5. SCM had een riante voorsprong opgebouwd in de 3e klasse, echter is deze voorsprong flink geslonken. Voor de neutrale toeschouwer of aandachtige volger van deze klasse is dit daarom niet minder leuk, de spanning is hierdoor alleen maar toegenomen. Heer is momenteel de trotse koploper met 36 punten behaald in 18 wedstrijden. SCM zou deze koppositie weer terug kunnen overnemen aangezien zij 34 punten hebben met 17 gespeelde wedstrijden. 

De geoliede motor van SCM van voor de winterstop is spaak gelopen mede door de uit de hand gelopen gestaakte wedstrijd tegen BMR. De gevolgen waren 2 spelers die voor langere tijd geschorst zijn aan de kant van SCM. De afgelopen 4 wedstrijden heeft de ploeg van Yvo Jongepier (hoofdtrainer SCM) niet meer gewonnen. De laatste twee werden zelfs verloren tegen respectievelijk UOW'02 en SVN/BtB Consultancy. Jongepier kan niet over een geheel fitte selectie beschikken, gezien de twee geblesseerden en de eerdergenoemde twee geschorsten.

Trainer Edwin Hermans kan met zo'n 5 geblesseerden ook niet over een geheel fitte selectie beschikken. In tegenstelling tot SCM zit Heer in een lekkere flow. Zo werd er zondag van nummer 3 Weltania met 4-2 gewonnen na een 0-2 achterstand. Heer heeft nog wat goed te maken tegen SCM. Trainer Hermans verwacht net als zijn collega trainer Jongepier een open wedstrijd. 

Het belooft een spektakel te worden in deze Maastrichtse derby! Zondag 15 april om 14:30 uur. 

Tekst: Ralph van Tilborg